Son seçim anketi yayımlandı: Erdoğan, ikinci turda bütün rakiplerine yeniliyor

Son seçim anketi yayımlandı: Erdoğan, ikinci turda bütün rakiplerine yeniliyor
Türkiye adım adım 2023 yılında yapılacak seçimlere giderken, araştırma şirketlerinden anketler gelmeye devam ediyor. MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, son anket sonucunu paylaştı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci turda Erdoğan'ın karşısındaki adaylara yenildiği görülüyor.

SON ANKET GELDİ! SEÇİM İKİNCİ TURA KALIRSA ERDOĞAN'A TARİHİ FARK

MetroPOLL Araştırma''nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yeni anketi paylaştı. 

"Cumhurbaşkanlığı seçim senaryoları: 2. tur" başlıklı ankette ''ikinci tura'' AKP''li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş kaldığı taktirde seçmenlerin yüzde 36''sı Erdoğan''a yüzde 50''si ise Yavaş''a oy vereceğini belirtti.

Öte yandan ikinci turda Erdoğan''ın karşısındaki seçmenin yüzde 47.6''sı İBB Başkanı Ekrem İmamooğlu''na, yüzde 43.2''si İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''e ve yüzde 42.7''si de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''na oy vereceğini ifade etti.

İLK TURDA YAVAŞ SÜRPRİZİ

Seçimin ilk turu hakkında yapılan ankette ise Erdoğan, Demirtaş ve Millet İttifakı adaylarının yarışması durumunda alınan oylar ise şu şekilde

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar