Garanti'den Mayıs'a özel zamlı emekli promosyonu: EYT'liler beklemeden başvurabilecek

Garanti'den Mayıs'a özel zamlı emekli promosyonu: EYT'liler beklemeden başvurabilecek
Milyonlarca müşteriye sahip olan Garanti BBVA, geçtiğimiz ay yapılan emekli zamlarının ardından en düşük emekli promosyonlarında güncellemeye gitti. Mayıs ayının başlamasıyla birlikte kampanya şartlarını ve süresini güncelleyen banka, yeni promosyonlardan EYT'li müşterilerin de eksiksiz yararlanabileceğini duyurdu.

Gökmen Örkmez / Günboyu

Her ne kadar Meclis''ten geçen EYT düzenlemesi 2 milyon 250 bin vatandaşı kapsıyor olsa da, bugüne kadar yapılan başvurularda 1.6 milyona yakın bir emekli adayı değerlendirmeye alınmış durumda. Başvuruların şu ana kadar 800 bini onaylanırken, yüz binlerce yeni emeklinin ilk durağı ise bankalar oluyor.

Emekli maaşını 3 yıl boyunca aynı bankadan alacağına yönelik taahhütte bulunan vatandaşlar, bir defaya mahsus olmak üzere bankaların emekli müşterilerine sunduğu promosyon kampanyasından yararlanma hakkına sahip olmakta. Mart ayının ilk haftası itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından başvuruları toplanan EYT''liler, ilgili kurum tarafından kendilerine yönelik ''emekli tahsis numarası'' verilmesi halinde maaşlarını alacakları bankanın promosyon kampanyasından faydalanabilirken, arzu etmeleri halinde ise maaşlarını, daha yüksek ödeme yapan bankalara taşıyabilmekte.

GARANTİ''DEN EN DÜŞÜK EMEKLİ PROMOSYONUNA BÜYÜK ZAM

Kamu bankaları, promosyon yarışında özel bankalar ile mücadeleyi bırakırken, yarışa kendi aralarında devam eden özel bankalarda ise Garanti BBVA, sunduğu yeni promosyon kampanyasıyla liderlik bayrağını devralmış durumda.

Türkiye''nin en büyük özel bankalarından biri olan Garanti Bankası, 3 yıl boyunca maaş müşterisi olacağına yönelik söz veren emeklilere 8500 TL''ye varan nakit promosyon sunmakta. 14 Mayıs''ta yapılacak seçimlerden önce en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL''den 7 bin 500 TL''ye yükseltilmesinin ardından harekete geçen Garanti BBVA, alınan aylık tutarına göre yükseliş gösteren promosyonlarda değişiklik yapmış oldu.

Şu an için emeklilere yönelik 2 farklı ödeme seçeneği bulunan Garanti Bankası, emekli maaşı 7 bin 500 TL ile 10 bin TL arasında bulunan müşterilerine 6 bin 750 TL, aylık tutarı 10 bin TL''nin üzerinde bulunan müşterilerine ise 7 bin 500 TL nakit promosyon ödemesi gerçekleştirmekte.

BAŞVURU İÇİN ŞUBEYE GİTMEYE GEREK YOK

Halihazırda Garanti BBVA müşterisi olan vatandaşlar, promosyon başvuruları için maaş taşıma işlemlerini gerçekleştirdikten sonra mobil ve internet şubesi aracılığıyla ilgili işlemleri tamamlama şansına sahip. Garanti hesabı bulunmayan vatandaşlar içinse bankanın müşterisi olabilmek, şubeye gitmeden de mümkün. Herhangi bir akıllı telefon aracılığı ile online olarak yapılan görüşmelerde müşteri kaydı oluşturulabilirken, kart teslimi de dahil olmak üzere tüm işlemler verilen adrese banka tarafından temin edilmekte.

Ancak promosyon başvuru yapılmış olsa da, ödemelerin hesaplara yatması için en az bir kere emekli maaşı alınmış olması gerekmekte. Şu ana kadar ilgili bankadaki hesabınıza hiçbir emekli maaşı yatmamışsa, promosyonunuz ilk maaşınızın yatmasını takip eden 3 iş günü içerisinde hesabınıza aktarılıyor. Ramazan ayı nedeniyle nisan maaşları ayın 14''ü itibariyle hesaplara yatarken, başvuruları onaylanan yüz binlerce EYT''li de ilk kez emekli aylığına ve banka promosyonuna erişme hakkı elde etmiş oldu.

KAMPANYA 31 MAYIS''TA SONLANACAK

Promosyon kampanyaları genellikle bankalar tarafından 1 ay süre ile duyurulurken, ayın son günü itibariyle gelecek ayı içeren uzatma kararları alınıyor. Buna karşın hiçbir banka, gelecek ay aynı promosyon kampanyasını sürdürmek zorunda değil. Bu nedenle uzmanlar, yüksek promosyonların bazen dönemlik uygulanabileceğini hatırlatarak, ileride daha düşük ücretlerin verildiği kampanyaları razı olmamak için mevcut ödemelerden yararlanılmasını tavsiye ediyor.

NAKİT PROMOSYONUN DIŞINDA 1000 TL BONUS PUAN

Emekli müşterilere istedikleri şekilde kullanabilecekleri nakit promosyonun yanı sıra, yine pek çok alanda kullanımı mümkün olan bonus puan ödemesi de Garanti BBVA tarafından sunulan ek avantajlardan yalnızca bir tanesi. Banka, hiçbir aidat ya da kart masrafı ödemeksizin Garanti''den bonus özellikli kredi kartı kullanmayı kabul eden emekli müşterilerine, yapacakları ilk 500 TL ve üzeri harcamanın ardından kırtasiye, giyim, market ve birçok sektörde geçerli olacak 1000 TL değerinde bonus puan hediye edecek.

Ayrıca banka, maaş müşterilerine özel olarak ek hesap ve bireysel ihtiyaç kredileri başvurularında hiçbir belge talep etmezken, mesai saatleri içerisinde yapılan eft ve havale işlemlerindense kesinti ücreti almıyor. Ayrıca emekliler, normal kullanıcıların ödemesi gereken yıllık kart ücretinden de hiçbir bedel ödemeden yararlanma hakkına sahip olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar