Fırıncılara pazar tatili sözü: Murat Kurum yeni vaadini planımız hazır diyerek duyurdu

Fırıncılara pazar tatili sözü: Murat Kurum yeni vaadini planımız hazır diyerek duyurdu
Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Bağcılar’da fırıncılarla buluştu. Ekmek fiyatlarına standardı getireceklerini belirten Kurum “Fırınlarda pazar tatili uygulamasına geçiyoruz” dedi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bağcılar'da fırıncılarla bir araya geldi.

Konuşmasında, fırıncıların ve vatandaşların yaşadığı sıkıntıların çözümü için projelerinin hazır olduğunu belirten Kurum, ekmek fiyatlarında standardı sağlayacaklarını ve ruhsatsız çalışan fırınlar için harekete geçeceklerinin altını çizdi. Kurum, çalışanların yeterince dinlenebilmesi için ‘Pazar Tatili’ uygulamasına geçileceğini dile getirdi.

aa-20240229-33842507-33842503-ibb-baskan-adayi-kurum-bagcilarda-firincilarla-bir-araya-geldi.jpg

'PAZAR TATİLİ’ UYGULAMASI AŞAMALI OLARAK GELECEK

Fırıncılık sektöründeki insan gücü sıkıntısını çözmek için çalışacaklarını söyleyen Kurum, “Bu anlamda meslek eğitimleri, mesleki rehberlik hizmetlerimizi artıracağız. Bu problemi de süratle çözeceğiz. Merhum Kadir Topbaş ağabeyimiz döneminde açılan Davutpaşa’daki fırıncılık okulumuzu güçlendireceğiz. Bu okulumuzda fırıncı esnafımıza eğitimler verecek, ustalarımızı sertifika sahibi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Fırıncılık sektöründe çalışan işçilerin yeterince dinlenemediğini ve ailelerine vakit ayıramadıklarını belirten Kurum, “Buna dair de planımız hazır. ‘Pazar Tatili’ uygulamasını aşamalı olarak, siz değerli kardeşlerimiz için uygulamaya geçeceğiz” dedi

aa-20240229-33842507-33842504-ibb-baskan-adayi-kurum-bagcilarda-firincilarla-bir-araya-geldi.jpg

"FIRINCILAR ODAMIZLA EL ELE VERECEĞİZ"

Ekmek fiyatlarının vatandaşları zorlamayan bir aralıkta olmasını sağlayacaklarını belirten Kurum, “Tarife dışı fiyat uygulaması yapanların yavrularımızın kursağındaki ekmekle oynamasına asla izin vermeyeceğiz. Biz yola çıkarken ne dedik? Halkın başkanı değil halkın dostu, halkın evinin evladı olacağız dedik. O zaman bir evladın ne yapması gerekirse, biz de onu yapacağız. Fırıncılar odamızla el ele vereceğiz. İstanbul’da ekmeği beraberce ucuzlatacağız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar