Levent Gültekin'den Muharrem İnce itirafı: Her karşıma çıktığında utanç duyuyorum

Levent Gültekin'den Muharrem İnce itirafı: Her karşıma çıktığında utanç duyuyorum
Gazeteci Levent Gültekin, Muharrem İnce hakkında ortaya attığı alkollü olduğu iddiası hakkında konuştu. Gültekin açıklamasında iddialar için CHP'yi işaret etti.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olduğu 24 Haziran seçim gecesi alkollü olduğu yönünde çıkan haberlerin ilk kaynağı olan gazeteci Levent Gültekin, Adem Mertan’ın YouTube programında “Peki Sonra?”ya konuk oldu.

Burada dikkat çeken açıklamalarda bulunan Gültekin, bu iddiayı CHP’nin etkisinde kalarak gündeme getirdiğini itiraf etti.

guletkin.jpg

"CHP’NİN GAZINA GELDİM"

Alkol haberlerinin gerçek dışı olduğunu kabul eden Gültekin, haberin Muharrem İnce’ye zarar verdiğini ve bu yüzden defalarca özür dilediğini açıkladı.

Gültekin, “Onu söylerken CHP’nin gazına geldim. Bu olay karşıma çıktığında utanç duyuyorum. Önce bir araştırayım demeden ortalığa attım ve zarar verdim İnce’ye. Sonra defalarca özür diledim” ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Levent Gültekin daha önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu açıklamayı yapmıştı:

"24 Haziran akşamı İnce neredeydi?" sorusuna cevap olarak bana aktarılan, sanırım parti içi kişisel mücadelede kullanılan bilgiyi ispat etme durumum olmadığı için paylaşmamam gerekiyordu. Arayan muhatapların anlattığına bakılırsa tuhaf bir çekişmenin ortasında kalmışım.

O geceki karanlık noktaların yarattığı umutsuzluğu dağıtayım derken paylaştığım bu gereksiz bilgiden dolayı herkesten özür dilerim. tekrar edeyim kaynağım sağlam olsa da esas olan muhatabın yaptığı açıklamadır.

Niyetimiz iyi birşey yapmak olsa bile birşey yaparken yanlış yapıyoruz, hata ediyoruz, insanız hata insana ati birşey. Bazen kendimize yakışmayacak söz ve davranışlarda bulunuyoruz. Niyetin iyi olması o yanlışları aklamıyor."

"Ne kadar dikkat etsek, ne kadar hassas davransak da farkında olmadan hata yapmaktan kurtulamıyoruz. Bir anlık düşüncesizlik büyük bir yanlışa neden oluyor."

YARKADAŞ'TAN "KAYNAĞINI AÇIKLA" ÇAĞRISI

Eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, özür dileyen Gültekin'in kaynağını açıklaması çağrısında bulunmuştu.

Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada " Levent Gültekin , Muharrem İnce 'ye ilişkin iddialarını ispatlayamadığı için özür diledi. Gazeteciliğin temel kuralıdır: Yanlış bir bilgi verdiysen, özür yetmez; KAYNAĞINI DA AÇIKLARSIN... Ki; o kaynak bir daha hiçbir gazeteciyi yanıltmasın... Gültekin, şimdi bunu yapmalı ve kendisine yalan bilgi veren kişi ya da kişilerin isimlerini kamuoyuyla paylaşmalıdır..." demişti.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar