Film gibi ama gerçek: 400 yıl hapis cezası aldı, 34 yıl sonra 'suçsuzmuşsun' denildi!

Film gibi ama gerçek: 400 yıl hapis cezası aldı, 34 yıl sonra 'suçsuzmuşsun' denildi!
ABD'de silahlı soygun olayında suçlu bulunan 57 yaşındaki Sidney Holmes, 400 yıl hapis cezası aldı. 34 yıl sonra masum olduğu anlaşılan Holmes, serbest bırakıldı.

ABD’de silahlı soygundan suçlu bulunan ve 400 yıl hapis cezası verilen 57 yaşındaki Sidney Holmes’un masum olduğu 34 yıl sonra ortaya çıktı.

ABD’de filmlere konu olabilecek bir olay yaşandı. ABD’de 34 yıl önce silahlı soyguna karıştığı iddiasıyla tutuklanan Sidney Holmes  yıllarca masum olduğunu söylemesine rağmen kimseyi inandıramadı.  Holmes’un dosyasını tekrar inceleyen yetkililer, 34 yıl boyunca parmaklıklar arkasında tutulan adamın masum olduğunu tespit etti.

400 yıl ceza aldı 34 yıl sonra suçsuzsun denilip serbest bırakıldı

Özgürlüğüne kavuştuktan sonra yakınlarıyla hasret gideren ve medyaya konuşan Holmes, “Umudumu asla kaybetmedim ve özgürce dolaşabileceğim günün geleceğini biliyordum” dedi. Holmes, özgür bir birey olarak annesine en son 34 yıl önce sarıldığını söyledi. 1988 yılında bir mağazaya yapılan soygunda yer alan çetede olduğu iddia edilen Holmes hakkındaki iddiaları yalanlamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar