Eski cumhurbaşkanı adayına 15 yıl ceza

Eski cumhurbaşkanı adayına 15 yıl ceza
Belarus'ta eski cumhurbaşkanı adayı Svetlana Tikhanovskaya, iktidara yönelik komplo kurmak ve vatana ihanetten 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

iktidarı ele geçirmek için anayasaya aykırı olarak komplo kuran, Belarus eski Cumhurbaşkanı adayı Svetlana Tikhanovskaya, aşırılık yanlısı oluşum meydana getirmek ve vatana ihanet suçlamalarına ilişkin  15 yıl hapis cezası verildi.

Belarus devlet ajansı Belta’ya göre, Minsk Şehir Mahkemesinde görülen duruşma sonucunda hakim, Avrupa’da yaşayan Tikhanovskaya’nın gıyabında karar verdi.

AA''nın haberine göre; İktidarı ele geçirmek için anayasaya aykırı olarak komplo kurmak, aşırılık yanlısı oluşum meydana getirmek ve yöneticiliğini yapmak, Belarus’a yaptırımlar uygulanması çağrısı yapmak ve bu yönde materyalleri dağıtmak, ülkenin ulusal güvenliğine zarar vermek ve devlet yönetimini ele geçirmek amacıyla kamuya açık çağrılarda bulunması suçlamalarından yargılanan Tikhanovskaya, vatana ihanet ile de suçlandı.

Mahkeme, Tikhanovskaya’ya 15 yıl hapis ve 12 bin dolar civarında para cezası verdi.

Tikhanovskaya’nın yanı sıra aynı suçlamalardan yurt dışında yaşayan eski Kültür Bakanı Pavel Latuşko 18 yıl ve “Yönetim Devralma Koordinasyon Kurulu” ismiyle anılan organizasyonun üyeleri Mariya Moroz, Olga Kavalkova, Sergey Dılevskiy gıyaplarında 12''şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Svetlana Tikhanovskaya, Belarus’ta 9 Ağustos 2020''de yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmuştu.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko''nun kazandığı seçimde, Tikhanovskaya yüzde 10,12 oy almıştı.

Tikhanovskaya, ülkede muhaliflerin protesto eylemlerini organize etmiş, bir süre sonra ülkeden ayrılarak Litvanya''da yaşamaya başlamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar