Ünlü sanatçı Erdoğan'a hakaretten hapis yedi!

Ünlü sanatçı Erdoğan'a hakaretten hapis yedi!
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi ile hapis cezası alan isimlere Türk halk müziği sanatçısı Kutsal Evcimen de eklendi.

Yaklaşan seçimler öncesinde vatandaş ve sanatçılara ''Erdoğan''a hakaret'' gerekçesiyle davalar açılmaya devam ediyor

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''ya hakaret ettiği iddiasıyla ilgili yargılanan Türk halk müziği sanatçısı Kutsal Evcimen, 7 Mart Salı günü İstanbul Anadolu Adliyesi 1. Asliye Ceza Mahkemesi''nde son kez duruşmaya çıktı. Karar duruşmasına, Soylu’yu temsilen avukat Mehmet Ali Tokgöz’ün dışında gelen olmadı.

HAKARETTEN HAPİS CEZASI

Mahkeme, araştıracak bir husus kalmadığını belirterek, Evcimen hakkındaki kararını açıkladı. Mahkeme, Evcimen''e Erdoğan''a karşı ‘Cumhurbaşkanına hakaret'' suçunu işlediği gerekçesiyle önce 1 yıl hapis cezası verdi. Ancak eylemin umuma açık sosyal paylaşım sitesinde gerçekleştirilmesi nedeniyle ceza 6''da bir oranında arttırıldı. Bu düzenlemeyle Evcimen’in cezası 1 yıl 2 aya yükseldi.

GELECEĞİNİ ETKİLEMEMESİ İÇİN İNDİRİM KARARI 

Suçun sosyal medya üzerinden işlenmiş olmasını arttırım gerekçesi gören mahkeme, daha sonra Evcimen’e verilecek cezanın geleceği üzerindeki olası olumsuz etkiler oluşturmaması için lehine takdir indirimi uyguladı. Ceza, bu kez 6''da bir oranında indirilerek 11 ay 20 gün hapis olarak düzenlendi.

ADLİ PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ

Hapis cezasının sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu, yargılama sırasında gösterdiği pişmanlık ve suçun işlenmesindeki özellikler göz önünde bulundurularak adli para cezasına çevrildi. 11 ay 20 gün hapis cezasının karşılığı olarak 350 gün adli para cezası, günlüğü Takdiren 20 TL''den paraya çevrilmek suretiyle sanığın ödeyeceği adli para cezası 7 bin lira olarak belirlendi. Bu para da 20 eşit takside bölündü. (ANKA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar