Fernando Santos Beşiktaş'a ne yaptı? Tansu Sarı yazdı...

Fernando Santos Beşiktaş'a ne yaptı? Tansu Sarı yazdı...
Süper Lig’in 20. haftasında Beşiktaş, sahasında Fatih Karagümrük ile karşılaştı. Beşiktaş, Fatih Karagümrük'ü 3-0'lık skorla mağlup etti. Tansu Sarı Beşiktaş'ın galibiyetini yazdı.

FERNANDO SANTOS BEŞİKTAŞ'A NE YAPTI?

Portekizli Teknik Direktör Fernando Santos'u göreve getiren Beşiktaş, Kayserispor'u 4-1'lik skorla geçmesine rağmen istikrarsız sonuçlar alan Karagümrük'ü Dolmabahçe'de ağırladı..

Siyah-beyazlılarda takımdan ayrılan Eric Bailly ve Jean Onana'nın yanı sıra Valentin Rosier, Omar Colley, Daniel Amartey, Arthur Masuaku, Alex Oxlade-Chamberlain ve Vincent Aboubakar yer almazken, Adana Demirspor'dan transfer edilen Norveçli sağ bek Jonas Svensson yedekler arasındaydı.. .

Stoper ikilisi olarak Tayyip Talha Sanuç ve Bakhtiyor Zaynutdinov görev yaparken santrfor pozisyonunda da Semih Kılıçsoy ile Cenk Tosun yer alıyordu...

Konuk Karagümrük'teyse takımdan ayrılan kaleci Matias Dituro'nun yanı sıra Brahim Darri, Otabek Shukurov, Federico Ceccherini, Sofiane Feghouli, Ryan Mendes ve Trabzonspor'dan kadroya dahil olan Tonio Teklic yer almazken yine Trabzonspor'dan gelen Yunan ön libero Dimitrios Kourbelis ilk 11'de sahaya çıktı..

Karagümrük-Kayserispor arasında mekik dokuyan ve Kayserispor'un transfer yasağı almasına sebep olan İtalyan orta saha oyuncusu Andrea Bertolacci ise yedekler arasındaydı..

Maçın ilk dakikalarında Semih Kılıçsoy'un vuruşunu Karagümrük'ün Beşiktaş orijinli kalecisi Emre Bilgin kurtarırken; Milot Rashica ve Cenk Tosun kaleyi bulamadılar..

Kayserispor karşısında 3 gol birden atan Karagümrük'ün İsveçli yıldızı Marcus Rohden'in rakibi Amir Hadziahmetovic'e sert müdahalesi sonrası sakatlanan Beşiktaş'ın Boşnak ön liberosu, yerini genç Demir Ege Tıknaz'a bıraktı...

İlk yarının son anlarında Beşiktaş adına Cenk Tosun'un vuruşu kale direğinden dönerken, atağın devamında 2 kez Karagümrük kalesini düşünen Salih Uçan'ın vuruşları önce kaleci Emre Bilgin'den, ardından da gol çizgisi üzerinde Dimitrios Kourbelis'den dönünce Dolmabahçe'de maçı izleyen siyah-beyazlı taraftarlar adeta saç baş yoldu..

Karagümrük'de İtalyan golcü Kevin Lasagna'nın vuruşunu kaleci Mert Günok kurtarırken dönen atakta Beşiktaş adına Gedson Fernandes'in sağ çaprazdan vuruşunu Karagümrük'ün genç file bekçisi Emre Bilgin karşılayınca takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti...

İkinci yarının hemen başında topu auta gönderen Beşiktaş'ın genç yıldızı Semih Kılıçsoy "Ben gol atacağım" diyordu adeta... Nitekim attı da..

Salih Uçan'ın ceza sahası dışından kaleye vurmak istediği top Karagümrük savunmasından sekerek sağ kanattaki Semih Kılıçsoy'un önüne düştü.... Ceza sahası içi sağ çaprazından kaleci Emre Bilgin'in kapattığı sol tarafına vuran genç yıldız Dolmabahçe'de Beşiktaş taraftarını ayağa kaldırırken siyah-beyazlılar 1-0 öne geçiyordu....

Golün şokunu atlatamayan Karagümrük ani panik yapınca sağ kanatta topu Beşiktaş adına bir kez daha Semih Kılıçsoy kaptı.. Genç futbolcunun sol tarafa bıraktığı topta önünü boşaltan Milot Rashica kaleci Emre Bilgin'in soluna adeta kepçeledi ve Beşiktaş Karagümrük karşısında 2-0'lık üstünlüğü yakaladı...

Karagümrük Teknik Direktörü Şota Arveladze; Kevin Lasagna, Dimitrios Kourbelis ve Can Keleş'i kenara alırken, Serdar Dursun, Andrea Bertolacci ile Flavio Paoletti'yi içeri atarak daha ofansif bir takım yaratmak amacındaydı..

Buna karşılık Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos ise Semih Kılıçsoy, Salih Uçan, Milot Rashica ve Cenk Tosun'u oyundan çıkarırken; Ante Rebic, Necip Uysal, Rachid Ghezzal ile Jackson Muleka'yı sahaya sürdü..

Beşiktaş'ta Gedson Fernandes'in vuruşu az farkla auta giderken, Karagümrük adına da Güven Yalçın kaleci Mert Günok'un üzerine vurunca takımlar 2 gol fırsatını cömertçe harcadılar..

Maçın son anlarında Rachid Ghezzal'ın derinlemesine pasında hafif sağ çaprazda topla buluşan Ante Rebic ortaya bıraktı; ilk Karagümrük maçında Matias Dituro'yu avlayan Gedson Fernandes bu kez de eski takım arkadaşı Emre Bilgin'i mağlup edince Beşiktaş 3-0 kazandı..

3 golle 3 puanı alarak 2 maçlık haftayı kayıpsız kapattı....

Karagümrük'ün Beşiktaş orijinli kalecisi Emre Bilgin, Semih Kılıçsoy'un ilk golünü yememeliydi.. Zira Süper Lig kalecisi kapattığı köşeden o golü yemez...

Karagümrük Teknik Direktörü Şota Arveladze'nin hücum bölgesinde hem Güven Yalçın, hem de Kevin Lasagna'yla oynaması yanlıştı... Güven Yalçın'a nasıl tahammül etti anlaşılır gibi değil...

Milot Rashica Beşiktaş'a çok faydalı oluyor ve Semih Kılıçsoy'la birlikte Rize maçından sonra Karagümrük karşılaşmasının da kahramanı oldu...

Teknik Direktör Fernando Santos'un gelişi Portekizli vatandaşı Gedson Fernandes'e yaramış gibi görünüyor.. Gedson Fernandes hakemle ve rakiple uğraşmayı bırakıp maça odaklansa çok daha iyisini yapabilecek kapasitede..

Sonuçta Beşiktaş toparlanma aşamasında... Bakalım ilk maçını kazanan Teknik Direktör Fernando Santos'un takıma etkisi nasıl olacak?

Beşiktaş ve Karagümrük'e lig ve kupa sınavlarında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar