Fenerbahçe zorlu Hatayspor virajını nasıl döndü? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Fenerbahçe zorlu Hatayspor virajını nasıl döndü? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Hatayspor ile karşılaştı. Fenerbahçe, Hatayspor'u 2-0'lık skorla mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

FENERBAHÇE ZORLU HATAYSPOR VİRAJINI NASIL DÖNDÜ?

Ankaragücü karşısında bozguna uğrayarak Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenen Fenerbahçe; alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Hatayspor'la Mersin'de karşılaştı..

Sarı-lacivertlilerin kadrosunda Alexander Djiku, Luan Peres, Ryan Kent, İrfan Can Kahveci ve Joshua King yer almadı..

Uzun süredir sakat olan Brezilyalı stoper Rodrigo Becao, Çağlar Söyüncü ile birlikte ilk 11'de yer alırken; orta sahada Rade Krunic'in yerine de Mert Hakan Yandaş, Sebastian Szymanski ile birlikte sahadaydı..

Kadrosundan Didier Lamkel Ze ve Burak Bekaroğlu'nu kaybeden Volkan Demirel'in Hatayspor'undaysa Kamerunlu stoper Guy-Marcelin Kilama ile Gürcü orta saha oyuncuları Rayane Aabid ile Giorgi Aburjania yoktu...

Geçtiğimiz hafta Konyaspor'a 2-0 mağlup olan kadrodan farklı olarak sağ bek mevkiinde Kerim Alıcı; stoper pozisyonunda Nikola Maksimovic'in yanında Burak Yılmaz yer alırken; sol bek olarak da ilk maçta mükemmel bir gol atan Cezayirli Faouzi Ghoulam vardı..

Orta sahada Nijeryalı Fisayo Dele-Bashiru Görkem Sağlam'dan formasını devralırken, hücum bölgesindeyse Rigoberto Rivas, Halil Dervişoğlu ve Rui Pedro sahadaydı..

Fenerbahçe'de ilk 20 dakikada Sebastian Szymanski, Ferdi Kadıoğlu ve Edin Dzeko'nun vuruşları kaleci Erce Kardeşler'den dönerken, ev sahibi Hatayspor'daysa Mehdi Boudjemaa'nın uzaklardan şutu üstten az farkla auta gitti..

Dakikalar 24'ü gösterdiğinde Fenerbahçe golü buldu... Sol taraftan Edin Dzeko'nun kale ağzına çevirdiği topta rakibi Rigoberto Rivas'ın yanından ayak koyan Bright Osayi-Samuel sarı kanaryaları Hatayspor karşısında 1-0 öne geçti..

Hatayspor kalecisi Erce Kardeşler'i bu sezon 2'nci kez avlayan Bright Osayi-Samuel; deplasmanda 1-0 kazanılan Ankaragücü maçında da fileleri havalandırarak toplamda 3 gole ulaştı..

Fenerbahçe 40'ıncı dakikada farkı 2'ye çıkardı.. Bu kez Dusan Tadic'in sağ taraftan ortasına sağ çaprazdan gelişine bir şut çıkaran Cengiz Ünder'in vuruşu önce yerden; ardından da kaleci Erce Kardeşler'in ellerinden sekerek Hatayspor filelerine gidince sarı-lacivertliler soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti..

İkinci yarıda Hatayspor'da sağ bek Kerim Alıcı'nın yerine Carlos Strandberg oyuna girerken İsveçli yıldız ve Halil Dervişoğlu'nun vuruşları kaleyi bulmadı..

Fenerbahçe'deyse Mert Hakan Yandaş'ın vuruşu kaleci Erce Kardeşler'e çarpıp dışarı giderken köşe vuruşunu işaret etmesi beklenen maçın hakemi Atilla Karaoğlan'ın "AUT" kararı vermesi şaşkınlık yarattı..

Sebastian Szymanski'nin filelere giden vuruşunu gol çizgisinden Burak Yılmaz çıkartırken; ev sahibi Hatayspor'daysa Massanga Matondo ve Halil Dervişoğlu'nun vuruşlarını Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic kurtardı..

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel Faouzi Ghoulan ve Fisayo Dele-Bashiru'nun yerlerine Cemali Sertel ile Doğukan Sinik'i oyuna alırken, Fenerbahçe'deyse golleri atan Bright Osayi-Samuel ile Cengiz Ünder'in yerlerine Jayden Oosterwolde ve Fred Rodrigues sahadaydı..

Fenerbahçe karşısında skor yapmak isteyen Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel bu kez de Mehdi Boudjemaa'yla Halil Dervişoğlu'nu kenara alıp Ömer Faruk Beyaz ve Renat Dadashov'u sahaya sürerken, yeniden sakatlanan Fenerbahçeli Rodrigo Becao'nun yerine Leonardo Bonucci, Mert Hakan Yandaş'ın yerine Rade Krunic, Ferdi Kadıoğlu'nun yerine de Mert Müldür oyuna girdi..

Maçın kalan dakikalarında başka gol gelmeyince Fenerbahçe 2-0 kazanarak 3 puanı hanesini yazdırdı..

Beşiktaş-Galatasaray derbisinin sonucunu beklemeye başladı..

Hatayspor aslında iyi bir takım, ancak Teknik Direktörleri Volkan Demirel olunca çakılmaları normal..

Alması gereken 84 puanın sadece 29'unu alabilen; %50'ye bile yaklaşamayan; Aziz Yıldırım'ın desteğiyle buralara kadar gelmiş Volkan Demirel geçtiğimiz sezon Galatasaray'a 4-0 kaybettikleri maç sonrası "Ruben Ribeiro ayakkabılarını değiştirirken gol yedik" ve "Kaleciden kısa pas taktiğini ben vermedim" demiş ve ben de bu sözler üzerine "Volkan Demirel Teknik Direktörlük lisansını hemen yırtıp atsın" demiştim..

Sözlerimin hala arkasındayım..

Bugün de Faouzi Ghoulam ve Mehdi Boudjemaa'yı neden çıkardı anlamadım..

2-0 mağlup olan takımda Renat Dadashov oyuna 80'de mi girer?

İyi oynayan stoper Cengiz Demir ile takımın her şeyi Rayane Aabid ve sağ bek Kamil Ahmet Çörekçi nerede?

Hatayspor bu Volkan Demirel'e hala Teknik Direktörlük yaptırıyorsa orada ciddi bir sorun var demektir..

Bugün stoper Guy Marcelin-Kilama'yı çok aradılar ancak Fenerbahçe ekonomik oynayınca 2-0'a mahkum oldular..

Şimdiden alt lig için "Hayırlı olsun" diyebilirim..

Fenerbahçe için Hatayspor yara sarma maçıydı ancak Union Saint-Gilloise maçı onları çok zorlayacak..

Hele ki İtalya görmüş Türk Milli Takımı'nın oyuncusu Mert Müldür'ün UEFA listesine yazılmayışı skandal..

Umarım bu durum başımıza bir çorap örmez..

Fenerbahçe'yi kutluyor; UEFA Konferans Ligi'nde başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar