Aslan Gümrük'e takıldı: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı..

Aslan Gümrük'e takıldı: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı..
Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Fatih Karagümrük’e 2-0 mağlup olarak kupaya veda etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi..

ASLAN GÜMRÜK'E TAKILDI

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası'nda RAMS PARK'ta Karagümrük'u saf dışı bırakarak Trabzonspor'un rakibi olmak amacındaydı...

Kalede Günay Güvenç'e forma veren Teknik Direktör Okan Buruk; sağ bek olarak Kaan Ayhan'ı görevlendirirken, stoper ikilisini Victor Nelsson ve Abdülkerim Bardakçı'dan oluşturdu..

Derrick Köhn'ü sol bek olarak değerlendiren Okan Buruk orta saha kurgusunda da Berkan Kutlu-Sergio Oliveira ile Kerem Aktürkoğlu'nu oynattı..

Sol kanatta Wilfried Zaha, sağ kanatta Tete Martins görev yaparken Barış Alper Yılmaz ise santrfor pozisyonundaydı..

Emre Bilgin'in kalesini koruduğu Karagümrük'teyse sağ bek Frederic Veseli; stoperler Davide Biraschi ve Federico Ceccherini sol bek pozisyonundaysa Emir Tıntiş vardı..

Orta saha kurgusunda Sofiane Feghouli-Andrea Bertolacci ve Valentin Eysseric yer alırken, kanatlarda Can Keleş ve Ryan Mendes, santrfor olarak da Marcao Vinicius sahadaydı..

Konuk Karagümrük erkenden golü buldu.. Dakikalar 6'yı gösterdiğinde Ryan Mendes'in derinlemesine pasında topla buluşan Marcao Vinicius'un sol ayağıyla enfes vuruşu kaleci Günay Güvenç'in yanından filelere gidince RAMS PARK tribünleri sessizliğe gömüldü..

Galatasaray Karagümrük karşısında 1-0 yenik durumdaydı...

Golden sonra Galatasaray'da Tete Martins'in vuruşunu kaleci Emre Bilgin köşeden kornere çelerken; Karagümrük adına da Can Keleş'in vuruşu az farkla auta gitti..

Abdülkerim Bardakçı ve Tete Martins'le kaleyi bulamayan Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nun 3 vuruşu kaleci Emre Bilgin'de kalırken Karagümrük soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti..

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk; Berkan Kutlu, Tete Martins ve Sergio Oliveira'nın yerlerine Carlos Vinicius Kerem Demirbay ile Dries Mertens'i sahaya sürdü...

Galatasaray'da Kerem Demirbay, Karagümrük'te de Ryan Mendes kaleyi bulamazken; konuk ekibin Gürcü hocası Şota Arveladze; Andrea Bertolacci, Marcao Vinicius ve Can Keleş'in yerlerine Dimitrios Kourbelis, Kevin Lasagna ve Emre Mor'u sahaya sürdü..

Wilfried Zaha'nın sağ çaprazdan vuruşunu Karagümrük kalecisi Emre Bilgin mükemmel kurtarırken, konuk ekipte de Kevin Lasagna'nın vuruşunu Galatasaray'ın file bekçisi Günay Güvenç karşıladı..

Sarı-kırmızılılarda Kerem Aktürkoğlu'nun yerine Lucas Torreira oyuna girerken, Derrick Köhn'ün vuruşu üst direkte patlayınca Galatasaray beraberlik şansını kullanamadı...

Karagümrük'te Sofiane Feghouli'inn yerine Flavio Paoletti oyuna girerken, Lucas Torreira'nın vuruşu savunmaya da çarparak kornere gitti..

Galatasaray'da Wilfried Zaha'nın yerine stoper Davinson Sanchez oyuna girerken Teknik Direktör Okan Buruk tüm riskleri göze aldı..

Karagümrük'teyse Valentin Eysseric'in yerine Salih Dursun oyuna girerken, 1 dakika sonra konuk ekip beklenmedik ani bir kontratakta 2'nci golü buldu..

Sağ tarafta Davinson Sanchez'in kaybettiği topta Emre Mor sahayı sol tarafa doğru enine kat ettikten sonra pasını Ryan Mendes'e bıraktı.. Yeşil Burunlu oyuncu ceza sahası dışından sağ ayağının içiyle kaleci Günay Güvenç'in bakışları arasında topu bir kez daha Galatasaray filelerine gönderince Karagümrük Galatasaray karşısında 2-0'lık üstünlüğü yakaladı...

Gol sonrasında Karagümrük'te Ryan Mendes bir kez daha şansını denedi ancak kaleye gönderemeyince Galatasaray 3'lük olmaktan kurtuldu..

Galatasaray 2-0 kaybetti...

Ziraat Türkiye Kupası'ndan elendi..

Teknik Direktör Okan Buruk'un hataları sarı-kırmızılıların elenmesine sebep oldu..

Dries Mertens oyuna girecekse oyundan Tete Martins mi çıkar anlamak zor..

Orada Wilfried Zaha veya Kerem Aktürkoğlu'nu çıkartırsın; keyfine bakarsın..

Ben olsam Trabzonspor maçındaki gibi Wilfried Zaha'yı santrfor oynatır, Kerem Aktürkoğlu'nu sol tarafa çeker, maça Dries Mertens'le başlardım..

Kerem Aktürkoğlu yine bildiğiniz "AYRIK OTU"..

İlk gol öncesi topu Sofiane Feghouli'ye kaptırdı, maç genelinde yine kedi gibi amaçsız tırmaladı durdu..

Sergio Oliveira bence Galatasaray'ın temel taşı olsa da sakatlıktan kurtulması sonrası oyundan çıkmasını yanlış bulmadım..

57'nci dakika sonrası da Berkan Kutlu çıkacaksa Carlos Vinicius değil, Lucas Torreira oyuna girer..

Okan Buruk'un skandalları bununla da bitmedi..

Bu kez de her an gol atabilecek Wilfried Zaha'yı kenara çekip stoper Davinson Sanchez'i oyuna alınca golü de yedi..

Günay Güvenç Bandırma maçında olduğu gibi Karagümrük karşısında da Galatasaray'ın kalecisi olmadığını gösterdi..

Galatasaray Teknik Direktör Okan Buruk'un hataları yüzünden 1 hafta içinde önce UEFA Avrupa Ligi'nden, ardından da Ziraat Türkiye Kupası'ndan elendi..

Bakalım Giresunlu Dursun Emmi ve yancısı NEF Erden Timur bu kez de "Ziraat Türkiye Kupası'nı bitirtmeyiz" derler mi?

İşin esprisi bir yana her ne kadar eleştirsem de Galatasaray şampiyonluğun en güçlü adayı..

Ancak ASLAN'a bir terbiyeci gerekiyordu..

Ancak önce Sparta Prag, ardından da Karagümrük ASLAN TERBİYECİLERİ oldular..

Süleyman Hurma ve Şota Arveladze'nin önderliklerinde Karagümrük'ü kutluyor, Galatasaray'a Beşiktaş derbisinde başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar