Fenerbahçe sezonu Zimbru ile açıyor: İsmail Kartal'dan flaş karar!

Fenerbahçe sezonu Zimbru ile açıyor: İsmail Kartal'dan flaş karar!
Fenerbahçe, bugün Konferans Ligi 2.ön eleme turu ilk maçında Zimbru’yu konuk ediyor. Maçtan galip ayrılmak isteyen Teknik direktör İsmail Kartal, sahaya süreceği 11'e karar verdi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunun ilk maçını bu akşam Moldova ekibi Zimbru ile oynayacak. Sarı Lacivertlilerin teknik adamı İsmail Kartal bu önemli maçta oynatacağı sahaya süreceği ilk 11'e karar verdi.

Kartal, dün düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe’de oynatmak istediği sistemle ilgili şunları söylemişti: "Geçen sene farklı oyun sistemi vardı. Bu sene oyun sistemimiz farklı. Geçtiğimiz dönemde bıraktığımız sistemi devam ettireceğiz. Bu sene değişimle ilgili antrenmanlarda zorluklar yaşayabiliyoruz. Geçmişte beraber olduğum oyuncular ne istediğimi çok iyi biliyorlar. Yeni oyunculara da birlikte çalışırken sahada, pratikte net olarak ne istediğimi anlattım. Onlar da bunu yavaş yavaş anlamaya başladı. İnşallah bu maçta oyun felsefemizle ilgili güzel sinyaller veririz ve lige de en iyi şekilde başlarız diye umut ediyorum"

Zimbru maçında sezonun genelinde kullanılacak diziliş ve sistem için ışık vereceğini, ipucu sayılabileceğini de aktaran İsmail Kartal, sezon genelinde de sistemlerinde bir değişiklik olmayacağını, 4-3-3, 4-1,4-1, 4-2-3-1 formasyonlarıyla oynayacaklarını, oyun içinde savunma ve hücumda farklı varyasyonlara dönebileceklerini, bu sistemden vazgeçmeyeceklerini, zaman içinde skora göre 2 forvetli sisteme de geçebileceklerini aktarmıştı.

Bu akşamki maçta sahaya süreceği 11'i de belirleye Kartal’ın listesi ise şöyle:

Altay, Samuel, Serdar Aziz, Djiku, Oosterwolde, Mert Hakan, Szymanski, Ferdi, Tadic, Kent, Dzeko.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar