Sarıgül'e Meclis’te yumruk atan Tüysüz’den ilk açıklama geldi: Saldırının nedeni belli oldu

Sarıgül'e Meclis’te yumruk atan Tüysüz’den ilk açıklama geldi: Saldırının nedeni belli oldu
22. Dönem ANAP Milletvekili Turan Tüysüz, Meclis’te CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’e yumruk attı. O saldırının nedeni belli oldu.

22. Dönem ANAP Milletvekili Turan Tüysüz, Meclis’te CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’e yumruklu saldırıda bulundu. O saldırıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Sarıgül olayın ardından bir açıklama yapmış ve şu ifadelere yer vermişti:

"Geçmiş dönem bir milletvekili yanıma yaklaşarak hiç bilmediğim konularla ilgili bana birtakım sorular sordu. Ben de "Bilmiyorum. Burası bunun yeri değil" dedim ve oradan uzaklaştım. Kendisi de ileri geri konuşmaya devam etti. Tabii ki yüce parlamentoda bunların olması, konuşulması hoş bir şey değil. Bugün Türkiye'nin gündeminde olağanüstü bir seçim varken böylesine talihsiz olayla karşı karşıya kalmak beni son derece üzmüştür. Yüce parlamento çatısı altında hak arama mücadelesi vermek, bir konuşma yapmanın yerinin ve zamanının olması lazım. Daha sonra geçmiş dönem milletvekilliği yapmış bir arkadaşımızın nerede ne konuşacağını bilmemesini gerçekten üzüntüyle karşılıyorum. Bir alacak-verecek meselesinin yeri burası değil. Ben gördüğünüz beyefendiyi 15 yıldır görmüyorum. Daha önce tanıyordum fakat çok değişmiş. Kim olduğunu bilemedim, bilsem ben yabancıları karşılıyorum. Odamıza gelirsin, randevu alırsın konuşuruz. Son derece üzüldüm."

Sarıgül bir gazetecinin “Konu alacak verecek meselesi mi?” sorusuna ise “Ne olduğunu bilmiyorum; alacak verecek meselesinin yeri burası değil. Ben beyefendiyi 15 yıldır görmüyorum, konuşma şekli hoş değildi. Konuşmalarını dikkate almadan uzaklaştım, iyi ki uzaklaştım” yanıtını vererek şikâyetçi olamayacağını belirtmişti.

TURAN TÜYSÜZ’DEN İLK AÇIKLAMA

Olayın yaşandığı ilk saatlerde net bir açıklama yapmayan Tüysüz, daha sonra 10Haber’e yaptığı açıklamada “Ne kadar borcu var size?” sorusuna “O uzun bir mesele boşver. Ama yüklü miktar borcu var. Biz onun için kavga ettik. CHP’den atıldık adam bizi tanımadığını söylüyor. Ayıp” ifadelerine yer verdi.

Tüysüz yumruk olayıyla ilgili ise “Ben onu ziyarete gittim. Orada Meclis’in kamerası var. İlk o bana yumruk attı” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar