Fenerbahçe turu İstanbul'a bıraktı...

Fenerbahçe turu İstanbul'a bıraktı...
Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda bu akşam Dinamo Kiev karşısına çıktı. Ukrayna'daki savaş nedeniyle Polonya'nın Lodz kentinde oynanan mücadele beraberlikle sonuçlandı.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme mücadelesinde deplasmanda karşılaştığı Dinamo Kiev ile 0-0 berabere kaldı.

Polonya’daki Miejski Stadı''nda oynanan karşılaşmada, geçen seneden 8 oyuncuyu ilk 11''de değerlendiren Fenerbahçe’nin Portekizli teknik direktörü Jorge Jesus, yeni transferler Willian Arao ile Joshua King''i de sahaya sürdü.

MAÇTAN DAKİKALAR

90+5'' Karşılaşma 0-0 sona erdi.

90'' Maçın sonuna 5 dakika ilave edildi.

88'' Dinamo Kiev''de Tsygankov çıktı, Karavaev girdi.

87'' Fenerbahçe''de Serdar Dursun sarı kart gördü.

83'' Dinamo Kiev''de Vanat Verbic''in yerine oyuna dahil oldu.

83'' Dinamo Kiev''de Popov''un yerine Syrota girdi.

80'' Fenerbahçe gole yaklaştı! Ceza sahasında Bruma rakibinden sıyrıldıktan sonra yaptığı vuruşta kaleci topu kornere çeldi.

76'' Arda Güler''in soldan kullandığı köşe vuruşunda Szalai''nin kafa vuruşunda ceza sahasına düşen topu savunma uzaklaştırdı.

72'' Dinamo Kiev''de Buyalskyi çıktı, Garmash girdi.

72'' Fenerbahçe''de Rossi yerini Arda Güler''e bıraktı.

72'' Fenerbahçe''de Valencia çıktı, Serdar Dursun girdi!

71'' Dinamo Kiev etkili geldi! Hızlı gelişen hücumda sağdan gelen ortada ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Artem Besedin''in şutunda top uzak kale direğinden dışarı gitti.

67'' Fenerbahçe gole yaklaştı! Bruma''nın ara pasında ceza sahası sol çaprazda Rossi''nin plase vuruşunda top yandan dışarı gitti.

57'' Dinamo Kiev''de Sydorchuk, Rossi''ye yaptığı sert faulün ardından sarı kart gördü.

51'' Dinamo Kiev gole yaklaştı! Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta ön direkte bomboş durumda olan Popov''un kafa vuruşunda top üstten dışarı gitti.

46'' Fenerbahçe''de Serdar Aziz yerini Tisserand''a bıraktı.

İkinci yarı başladı.

İlk yarı golsüz sona erdi!

45'' İlk yarının sonuna 2 dakika eklendi.

36'' Fenerbahçe gole çok yaklaştı! Soldan Rossi''nin yerden ortasında kale sahasında İrfan''ın şutu takım arkadaşı King''e çarpıp kalecide kaldı.

32'' Soldan çalımlarla önüne açan Ferdi''nin ceza sahası dışından sert şutunda kaleci gole izin vermedi.

31'' Fenerbahçe''de Joshua King, kaleci Bushchan''a yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü.

27'' Dinamo Kiev gole çok yaklaştı! Sağdan Kedziora''nın ortasında ceza sahası sağ çaprazda uygun durumda olan Verbic''in şutunda top yandan dışarı gitti.

20'' Karşılaşma bu dakikalarda yaşanan sakatlıklar nedeniyle sık sık duruyor.

14'' Fenerbahçe gole çok yaklaştı! Soldan Ferdi''nin ortasında arka direkte iyi yükselen Valencia''nın kafa vuruşunda kaleci topu çizgiden zorlukla çıkardı.

10'' Fenerbahçe maça baskılı başladı! Dinamo Kiev hücuma çıkmakta zorluk çekiyor.

6'' Fenerbahçe''nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Diego Rossi ortasını yaptı. Ceza sahası içerisinde Joshua King''in kafa vuruşu üstten auta gitti.

2'' Fenerbahçe etkili geldi. Sağ kanatta topla buluşan Osayi-Samuel''in ortası, Joshua King''in uzağında kaldı. 

1'' Karşılaşmada ilk düdük çaldı.

KİM KAFİLEDE BULUNMUYOR

Fenerbahçe cephesinde transfer görüşmeleri devam eden Kim Min-jae’nin dışında Tiago Çukur kadroya alınmadı. Bu isimlerin yanı sıra sakatlığı devam eden Nazım ile Gustavo, Lemos, Meyer, Samatta, Cağtay Kurukalıp ve Caulker da Polonya kafilesinde bulunmuyor. Sakatlıkları bulunan Mert Hakan Yandaş ile son antrenmanda hafif bir sakatlık yaşayan Mergim Berisha da Dinamo Kiev müsabakasının kadrosuna alınmadı.

RÖVANŞ 27 TEMMUZ''DA İSTANBUL''DA

Rövanş karşılaşması 27 Temmuz’da Ülker Stadı''nda  oynanacak. Fenerbahçe''nin tur atlaması durumunda Sturm Graz ile eşleşecek. Sarı lacivertli ekip elenmesi durumunda yoluna Avrupa Ligi''nde devam edecek.

UKRAYNA EKİBİ ARALIK AYINDAN BUGÜNE RESMİ MAÇ YAPMADI

Türk takımlarıyla daha çok birçok kez eşleşen, teknik direktörlüğünü Mircea Lucescu’nun yaptığı Dinamo Kiev, Ukrayna’daki savaş nedeniyle 12 Aralık 2021’den bugüne kadar resmi maç yapamadı. Geçen süre zarfında 27 hazırlık maçı yaparken bunların sadece üçünde mağlup oldu.

İLK 11''LER

Dinamo Kiev: Bushchan, Kedziora, Zabarnyi, Popov, Dubinchak, Tsygankov, Sydorchuk, Shaparenko, Verbic, Buyalskiy, Besedin.

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Bright Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Attila Szalai, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Arao, Rossi, İrfan Can, King, Valencia

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar