D.Kiev-Fenerbahçe maçı dış basında kendisine yer buldu

D.Kiev-Fenerbahçe maçı dış basında kendisine yer buldu
Şampiyonlar Ligi 2.ön eleme turundaki Dinamo Kiev-Fenerbahçe mücadelesine dış basın geniş ayırdı.

D.Kiev-Fenerbahçe maçı dış basında kendisine yer buldu

Ukrayna''dan Footbal24 sitesi, Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe''nin yeni bir hikaye yazmak için ilk karşılaşmasına Dinamo Kiev karşısına çıktığını ama istediğini alamadığını yazdı. Haberde "Türk devi savaşın başlamasının ardından sadece hazırlık maçları oynayan rakibine oranla daha etkili oldu. Oyunu domine eden taraf Fenerbahçe oldu ve bu sürpriz değildi. İstanbul''daki maçta bir sürpriz de yaşanabilir Fenerbahçe farklı da kazanabilir" denildi.

"FENERBAHÇE OYUNU DOMİNE ETTİ"

Portekiz basınından A Bola Gazetesi ise karşılaşmayı "Polonya''da oynanan maç büyük ölçüde Jesus''un Fenerbahçe''si tarafından domine edildi. Ancak Fenerbahçe''nin hücum hattı başarılı olamadı. Lucescu ve Jorge Jesus gibi Avrupa''nın en tecrübeli iki büyük teknik direktörünün düellosunda sonuç İstanbul''da belli olacak. Türkiye''de turu geçmek isteyen Jorge Jesus bu eşleşmede daha çekici görünüyor" ifadeleriyle öne çıkardı.

PORTEKİZ BASINI JESUS''U ÖNE ÇIKARDI

Portekiz''den Record, Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe''nin sahadan beraberlikle ayrıldığını okuyucularına aktardı. Haberde "Ukrayna topraklarında yaşanan silahlı çatışma nedeniyle Polonya''da düzenlenen maçın sonunda düzenlediği basın toplantısında konuşan Jorge Jesus, rakibe net bir gol fırsatı tanımayan oyuncularının savunma organizasyonunu övdü ancak hücum aksiyonları için benzer şeyleri söylemedi" denildi.

Portekiz''den O Jogo, "Jorge Jesus; Rusya''nın Ukrayna''yı işgali sonrası Polonya''nın Lodz kentinde oynanması kararlaştırılan maçta Fenerbahçe''deki ilk resmi maçına çıktı ve beraberlikle yetindi. Fenerbahçe''de Crespo yedek kulübesinde kalırken Bruma oyuna sonradan dahil oldu" sözlerine yer verdi.

BREZİLYA BASINI YENİ TRANSFER WİLLİAN''A YER AYIRDI

Brezilya''dan Globo, ise Fenerbahçe''nin yeni transferi Willian Arao''nun performansından övgüyle bahsetti. Haberde, "Jorge Jesus''un teknik direktörlüğünü yaptığı Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turu ilk maçında bu Çarşamba Dinamo Kiev ile 0-0 berabere kaldı. Rusya''nın Ukrayna''yı işgal etmesi nedeniyle maç Polonya''nın Lodz kentinde oynanmak zorunda kaldı. Jesus komutasındaki Fenerbahçe''de Flamengo''dan transfer edilen Willian Arao maça damga vurdu" ifadelerine yer verildi.

BİLD: D.KİEV''DEN GÜÇLÜ DÖNÜŞ!

Alman Bild Gazetesi,  Dinamo Kiev''in Fenerbahçe karşısındaki oyununun Ukrayna halkına umut olduğunu belirtirken; "Ukrayna''nın en iyi kulübü Dinamo Kiev''den güçlü geri dönüş! Rusya''nın savaş başlatmasının ardından ilk kez resmi bir karşılaşmaya çıkan Dinamo Kiev, Türkiye''nin en iyi takımı Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı. Savaş olayları nedeniyle Polonya''nın Lodz kentinde oynanan ve 11 bin kişinin maçını takip ettiği Dinamo, nümüzdeki Çarşamba günü ikinci ayakta bir sürpriz yaratma peşinde olacak. Fenerbahçe''nin gol atma olasılığı daha yüksek olsa bile Dinamo büyük bir bağlılık ve savaşma isteğiyle bunu telafi etti. Savaş rağmen Ağustos ayının sonunda Ukrayna ligi yeniden başlayabilir." diyerek okuyucularının karşısına çıktı.

Almanya''dan Kicker, "Ukrayna''nın rekortmen şampiyonu Dinamo Kiev, savaş sonrası ilk resmi maçında Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı. İlk maç Ukrayna''nın Kiev kentindeki belirsiz durum nedeniyle Polonya''nın Lodz kentindeki Miejski Stadyumu''nda oynandı. İkinci ayak ise önümüzdeki Çarşamba günü Türkiye''de oynanacak" sözlerine yer verdi. 

THE SUN: LUCESCU FENERBAHÇE''DEN GELEN TEKLİFİ GERİ ÇEVİRDİ

İngiltere''nin önde gelen medya kuruluşlarından The Sun, Mircea Lucescu''nun savaş esnasında önemli bir duruş sergilediğini ve bu yüzden de Ukrayna''nın kahramanlarından biri olduğunun altını çizmesinin yanı sıra savaş esnasında Fenerbahçe''den gelen teklifi geri çevirdiğine de değindi.

The Sun''da yer alan haberde şu ifadelere yer verildi; "UEFA, Ukraynalı takımlara çatışmaya kapılma riskinden kaçınmak için yurtdışında tarafsız bölgede oynama talimatı verdi. Bu neden Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçı Polonya''nın Lodz kentinde oynandı ve mücadele 0-0 sona erdi. Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu, kendisi ve oyuncuları için zor bir dönemin ardından futbol oynamaya geri döndüğü için mutlu."

The Sun haberi; "Lucescu, işgalin ilk günlerinde ülkeyi terk etmemeye ve başka bir ülkeye sığınmamaya söz vererek Ukrayna direnişinin öncüsü oldu. Kiev, savaş sonrası ilk resmi maçına Fenerbahçe karşısında çıktı. Mircea Lucescu savaş esnasında Jorge Jesus''un teknik direktörlüğünü yaptığı Fenerbahçe''den transfer teklifi aldı fakat bu teklifi ülkeye bağlılılığını göstermek amacıyla reddetti" ifadeleriyle haberi noktaladı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar