Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Kadıköy adaylığı doğru mu? İlk kez Günboyu’na açıkladı

Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Kadıköy adaylığı doğru mu? İlk kez Günboyu’na açıkladı
Türkiye Komünist Partisi adayı Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun 31 Mart yerel seçimlerinde Kadıköy’den aday olacağı öne sürülmüştü. İddialar üzerine iletişime geçtiğimiz Maçoğlu, ilk kez Günboyu’na konuştu.

Gülsüm Alpkıray / Günboyu / ÖZEL HABER

Yeni yılla birlikte yerel seçim takvimine girilirken partilerin aday belirleme süreci de son sürat devam ediyor. Birçok parti il ve ilçe belediye başkan adaylarını duyururken, birçok partiden henüz aday konusunda net bir açıklama gelmedi. Bu anlamda nereden aday olacağı en çok merak edilen isimlerin başında ise ‘Komünist Başkan" olarak bilinen Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu geliyor.

Yerel seçimlerde Tunceli dışında batıdan aday olacağı iddia edilen Maçoğlu ile ilgili Gazeteci Barış Yarkadaş’tan flaş bir kulis bilgisi geldi.

Yarkadaş katıldığı canlı yayında, Fatih Mehmet Maçoğlu'nun, Türkiye Komünist Partisi'den (TKP) Kadıköy Belediye Başkan adayı olacağını öne sürmüştü. Peki Maçoğlu gerçekten Kadıköy’den mi aday olacak?

KADIKÖY ADAYLIĞI DOĞRU MU?

Kadıköy adaylığı iddiası üzerine iletişime geçtiğimiz Fatih Mehmet Maçoğlu, Kadıköy adaylığı ile ilgili ilk kez konuştu. İttifak çalışmalarının hala devam ettiğini aktaran Maçoğlu, görüşmeler sonrası nereden aday olacağının kesinleşeceğini belirtti. Farklı il ve ilçeler için hakkında çıkan adaylık iddialarına ne evet ne de hayır diyebileceğini söyleyen Maçoğlu, “Barış Bey bu duyumu nereden aldı bilmiyoruz ama büyük bir gündem oluşturdu. İşlerimiz yoğunlaştı.” ifadelerini kullandı.

20-30 BÖLGEDE SOSYALİST ADAYLAR OLACAK

Bu yıl sosyalistlerin 20-30 bölgede aday göstermeyi planladığını aktaran Maçoğlu, "Bakırköy, Kadıköy ve Kartal gibi. Türkiye’nin bir çok yerinde sosyalist isimler aday gösterilecek” dedi. Maçoğlu ayrıca, hangi ismin hangi bölgeden çıkacağının görüşme sonrası belli olacağını söyledi.

SON KARAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Son yerel seçim adaylık kararının 1 hafta ya da 10 gün içerisinde kesinleşeceğini belirten Maçoğlu, “Görüşmeler yakında bitecek diye umut ediyoruz. Resmi açıklama ise kamuoyu yoluyla çok yakında paylaşılacaktır” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar