Erdoğan süper kupa krizinde Suudi Arabistan’a toz kondurmadı

Erdoğan süper kupa krizinde Suudi Arabistan’a toz kondurmadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak yaşanan krizin ardından ertelenen Süper Kupa maçıyla dikkat çeken ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da “2023 Yılı Dış Ticaret Rakamları Açıklaması” programında konuştu. Burada gündemi değerlendiren Erdoğan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ve protokol krizi sebebiyle oynanamayan Süper Kupa finaline ilişkinde konuşan Erdoğan, yaşanan skandalın sabotaj olduğunu belirtti.

"İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan bir furya ile karşı karşıyayız" diyen Erdoğan, Türkiye'ye ve çıkarlarına sinsi bir girişim ve açık bir operasyon olduğunu söyledi. Erdoğan bu girişimi boşa çıkaracaklarının altını çizdi.

"Yaz aylarında ülkemizin en önemli gelir kalemlerinden bir tanesi olan, turizmi baltalamaya yönelik kampanya yürütüldüğünü gördük” diye konuşan Erdoğan, benzer bir durumun şimdilerde spor üzerinden yapılmaya çalışıldığını söyledi.

Muhalefet liderlerinin de son derece tehlikeli nefret siyasetine gönüllülük yaptıklarını ifade eden Erdoğan, “Bu nefret siyasetinin kardeş ülkeleri hedef alması asla tesadüf değildir” dedi.

"ENFLASYONU TEK HANEYE İNDİRECEĞİZ"

2023 yılı ihracat rakamlarına ilişkin rakamları da paylaşan Erdoğan, ayrıca yüksek enflasyonun devam ettiğini belirterek "Enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara indirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Enflasyonun hala çok yükseklerde seyrettiğini dile getiren Erdoğan, enflasyonu tek haneli rakamlara iletmek istediklerini söyledi.

"DEPREMİN İHRACATA ETKİSİ 6 MİLYAR DOLAR"

2023 yılın oldukça sancılı bir yıl olduğunu vurgulayan Erdoğan, “6 Şubat depremlerinin olumsuz sonuçları ile mücadele ettik. 11 ilimizde büyük yıkıma yol açan tabii afetin altından kalkmak kolay değil. Türkiye’nin milletinin yaralarını sarmakta elde ettiği başarıyı dünyada hiçbir ülke başaramazdı. Depremin ihracatımıza etkisi eksi 6 milyar doları buluyor” diye konuştu.

2023 ihracatının, geçen yıla göre yüzde 0,6 oranında artışla 255 milyar 809 milyon dolara ulaştığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdıklarını kaydetti. Erdoğan ayrıca, İhracatçılara gereken desteği verdiklerini söyledi.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar