İşte denizin metrelerce altındaki gizli servet! Gören değersiz der ama kilosu yarım altınla yarışıyor

İşte denizin metrelerce altındaki gizli servet! Gören değersiz der ama kilosu yarım altınla yarışıyor
Denizin derinliklerinde saklı kalmış, değersiz sanılan bu canlının kilo fiyatı yarım altınla yarışıyor. İşte şaşırtan deniz canlısı ve faydaları…

Fiyatı özelliklerine ve bulunduğu bölgelere göre değişen deniz canlıları arasında deniz süngeri son zamanlarda piyasa değeriyle öne çıkıyor.

Cilt bakımından ev temizliğine kullanım alanı oldukça geniş olan deniz süngerinin şimdiki fiyatı dudak uçuklatıyor.

1200px-un-spirographe-au-milieu-deponges.jpg

Deniz süngerinin kilosu 5.000 ile 8.000 bin arasında değişiyor.

Deniz ekosisteminin güvenliğini tek başına sağlayan deniz süngerinin kırmızı, menekşe rengi, sarı ve turuncu olmak üzere 4 rengi bulunuyor. Delikli yapıya sahip bu canlı, özellikle dalgıçlar tarafından keşfediliyor.

351f3010eefd8435eb6e9f0ad57e0151.jpg

Deniz süngeri, inatçı lekeleri geçirmek için ev temizliğinde en sık kullanılan yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Cilt bakımında ise daha sıkı ve daha genç görünüm sağlıyor.

7f315514f7fcd3320e1810444b33897a.jpg

DENİZ SÜNGERİ NEDİR?

Deniz süngeri, genellikle sarı, kırmızı, menekşe, turuncu ve hatta siyah gibi renklerde yaşayan bir canlı türüdür ve doğal olarak su altında bulunur. Sıcak ve tuzlu sularda sıklıkla görülürler. Delikli yapısı ve su geçirgenliği nedeniyle "deniz süngeri" adını alırlar. Bu organizmalar, eşeyli üremelerine ek olarak omurgasızdır ve genellikle balıkçılar ya da dalgıçlar tarafından avlanır.

shutterstock-155036159.jpg

NEREDE KULLANILIR?

Deniz süngerinin işlevleri arasında ev temizliği ve cilt bakımı gibi alanlarda kullanımı öne çıkar. Sert ve delikli yapısı, ev temizliğinde özellikle inatçı lekeleri çıkarmak için idealdir. Kurumuş kirleri yüzeylerden kolayca temizleyebilirler, bu nedenle mutfak temizliği veya genel yüzey temizliği için tercih edilirler. Ayrıca kokusuz olmaları, yüz ve cilt bakımında da kullanılmalarını sağlar. Bu özellikleriyle cilt bakım ürünleri ya da kişisel temizlik ürünlerinde yaygın olarak tercih edilirler.

cyprus-1134148-1280.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar