SGK resmen açıkladı! EYT'lilerin Nisan ayının kaçında maaş alacağı belli oldu

SGK resmen açıkladı! EYT'lilerin Nisan ayının kaçında maaş alacağı belli oldu
EYT düzenlemesi ile emekli olacak olan 2 milyon 250 bin vatandaşın ilk maaş günü netlik kazandı. SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, EYT'lilere müjdeyi paylaşarak, emekli maaşları için gün gün ödeme takvimini açıkladı.

Resmi Gazete''de yayımlanarak yürürlüğe giren EYT düzenlemesi sonucunda emeklilik hakkı kazanacak vatandaşların ilk aylıklarının ne zaman ödeneceği merak konusuydu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile ilk maaşlar için nisan ayını işaret etmiş olmasına karşın, ayın hangi günlerinde ödemelerin hesaplara aktarılacağı net olarak bilinmiyordu. 

Alacakları maaş için gün sayan milyonlarca emekli adayının merakla beklediği haber ise Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt tarafından açıklığa kavuşturuldu. Kurt, halihazırda devam eden başvurusu sürecinde vatandaşların hangi gün başvuru yapmış olduğuna bakılmaksızın emekli aylıklarının 1 Nisan''dan itibaren hesaplanacağının altını çizerek, "Vatandaşlarımız nisan ayının 17''si ile 26''sı arasında, emekli sicil numaralarının son hanesine göre belirlenen tarihte maaşlarını alacak. Bağ-Kur''lular ise Nisan 25 ile 28 arasında maaşlarına kavuşabilecek. Ayrıca emeklilik dilekçelerine belirttikleri banka şubesinden maaşlarını alabilirler" açıklamalarında bulundu." ifadelerini kullandı.

EYT''DE İLK MAAŞLARIN 17 NİSAN''DA

Kurt''un açıklamalarından sonra emekliler merakla kendilerine tahsis edilecek emekli sicil numaraları beklemeye başladı. E-Devlet''ten emeklilik başvurularının sonuçlanması ile birlikte öğrenilebilecek olan bu bilgi, aynı zamanda bundan sonra tüm maaşların yatacağı tarihi de kesinleştirmiş olacak. 

EMEKLİLİĞİ ONAYLANANLARA SMS GÖNDERİLECEK

Kurt, ister e-Devlet isterse de SGK şubeleri aracılığıyla yapılmış olsun, tüm başvurularda onay süreci sonrası formda bulunan iletişim numarasına sms gönderileceğini belirtti. Ayrıca Kurt, sms dışında emeklilik başvurusu durumunu öğrenmek isteyenler için ""Ayrıca vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden emeklilik sorgulama bağlantısından maaşlarının bağlanıp bağlanmadığını öğrenebilir. Vatandaşlarımız mart ayında başvurularını yaptılarsa, 1 Nisan''dan itibaren emeklilik aylıklarını hak etmiş olacaklar. EYT kapsamındaki vatandaşlarımızın yasanın yürürlüğe girdiği 3 Mart''tan itibaren aynı ay içinde farklı günlerde yaptığı başvuruların birbirinden hiç farkı yok." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar