EYT'lilere müjde: Ocak'ta emeklilik geliyor!

EYT'lilere müjde: Ocak'ta emeklilik geliyor!
EYT ile emekli olacak milyonlarca vatandaş tasarının Meclis'e gelmesi için gün sayarken bir müjde daha geldi. Hükümete yakın kaynaklardan gelen haberlere göre EYT'liler ocak ayında emekli olmaya hak kazanacak. Detaylar haberimizde...

3 Ocak itibariyle yeni yıl çalışmalarına başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 6 yaşındaki çocuk hakkında cinsel istismarın araştırılması için komisyon kurulması konusunda fikir birliğine vardı. Araştırma Komisyonu tasarısının Meclis''in gündeminden çıkmasının ardından 9 Ocak itibariyle EYT tasarısı Meclis''e gelecek. Bütün partilerden yapılan açıklamaya göre Meclis''ten firesiz geçmesi beklenen EYT tasarısı normal süreçlere göre SGK tarafından şubat ayının ilk haftasında değerlendirme sürecine tabii tutulacaktı. 

OCAK AYINA YETİŞECEK!

EYT''lilerin ısrarlı talepleri üzerine bütün SGK çalışanlarına talimat verildi. Tasarı Meclis''ten geçer geçmez, e-Devlet üzerinden EYT''lilerin emeklilik başvuruları toplanacak. Toplanan başvuruları 24 saat çalışacak SGK birimleri inceleyecek ve Ocak ayının son haftasında 2 milyon 250 bin vatandaş emekli edilecek.

EYT''DE İLK MAAŞ NE ZAMAN YATACAK?

Her ne kadar EYT''lilerin ilk maaşlarını şubat ayında alacakları biliniyorsa da hızlandırılmış sürecin ardından ilk ödemelerin ocak''ın son haftasına yetişebileceği iddia edildi. Beştepe''ye yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre ilgili birimlerin tamamına "EYT''de tam gaz çalışma" talimatı verildi. 

MERAL AKŞENER''DEN DESTEK GELDİ

Yıllardır EYT için çözüm çağrıları yapan Meral Akşener, EYT tasarısı sonrasında gelişmelerden memnun olduğunu açıklamıştı. Akşener, son olarak yaptığı paylaşım ile EYT''lilerin sorunlarının bir an önce çözülmesi için ocak ayında emeklilik çağrısında bulundu. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Akşener, "Sayın Erdoğan, yıllardır kazanılmış haklarından mahrum bıraktığınız EYT''li kardeşlerimizin çilesi, bir an önce son bulsun. Madem bir söz verdiniz; o zaman sözünüz bir an önce gerçek olsun" ifadelerini kullandı.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar