Dükkan kira artışlarına sınır getiriliyor!

Dükkan kira artışlarına sınır getiriliyor!
Geçtiğimiz yıl ev kiralarına yapılacak artış için yüzde 25 sınırı getirilmişti. Benzer bir düzenleme bu sefer dükkanlar için geliyor. Dükkan sahipleri, kiracılarına belirlenecek oranın üzerinde zam yapamayacak.

Konut kiralarındaki artış oranının yüzde 25 ile sınırlandırılmasının ardından bu kez de dükkan kiralarıyla ilgili dikkat çeken bir çıkış geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dükkan ve iş yeri kiralarının artış oranının konutlardaki gibi sınırlandırılmasını talep etti. Palandöken açıklamasında kantin kiralarına da işaret etti ve "Milli Eğitim Bakanlığı, kantin kiralarını yüzde 25 oranıyla sınırlandırdı" dedi.

"DÜKKAN KİRALARI FİYATLARA YANSIYOR"

TÜİK verilerine göre enflasyon yüzde 64 olmasına karşın ev sahiplerine, kiracılarına en fazla yüzde 25 zam yapabiliyor. Konut kiralarındaki artışın yüzde 25 ile sınırlandırılması uygulamasına benzer bir uygulama dükkan ve iş yeri sahipleri için getirilecek. Dükkan kiralarında artış oranının sınırlandırılması isteği (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken''den geldi. Palandöken, yazılı açıklamasında, dükkan ve iş yeri kira artış oranlarının esnafın belini büktüğünü belirtti.

"ZAM YAPMAYA UTANIYORUZ"

Beklenen artışı yapmayan esnafın dükkanını boşaltmaya zorlandığına işaret eden Palandöken, "Oraya bir yatırım yapılmış, o dükkanın işlemesi için yıllar geçirilmiş. Bu dükkan için tadilat, tasarım ve tabela yatırımları yapılmış, başka bir yere taşınması daha büyük maliyet oluşturuyor." ifadelerini kullandı. Söz konusu düzenleme hakkında talepleri olduğunu söyleyen birçok esnaf, ödedikleri kiranın her yıl ikiye katlandığını aktararak, "Biz bu artışları fiyatlarımıza yansıtıyoruz, müşterilerimiz artık tepki gösteriyor. Gerçekten zam yapmaya utanıyoruz ama başka türlü dükkanın dönme şansı yok. Kaldı ki bu zamlarla bile bazen günü kurtaramıyoruz" dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar