EYT'lilere maaş şoku: 'Ne olduğu ortaya çıktı'

EYT'lilere maaş şoku: 'Ne olduğu ortaya çıktı'
Emeklilikte Yaşa Takılanlar, EYT düzenlemesinin yasalaşması sonrasında SGK'ya emeklilik başvurularında bulunurken ilk maaşları için de heyecanla beklemeye başladı. Ancak AKP'den gelen son açıklama büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. EYT'liler mart ayındaki başvurularda maaşların eylül ayına kaldığını öğrenerek resmen şok yaşadı. EYT'lilerin temsilcisi Gönül Boran Özüpak ise duruma tepki göstererek "EYT'nin seçim yatırımı olduğu ortaya çıktı" yorumunda bulundu.

Selahattin Demirel / Günboyu

EYT olarak bilinen, milyonlarca çalışanın emeklilik hayallerinin yaş şartına takılması sorununu aşmak için yıllardan beri süren mücadeleler sonuç vermiş, önce talebe karşı çıkan hükümet sonunda seçimi de düşünerek EYT''yi yasalaştırmıştı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasal süreç sonrası hem e-Devlet hem de SGK binaları üzerinden emeklilik için başvuru dilekçelerini verirken ilk maaşlarını almak için de haklı bir heyecan yaşıyordu. Ancak AKP tarafından yapılan son açıklama resmen şok etkisine neden oldu.

Sözcü''den Erdoğan Süzer''in haberine göre; AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş''ın EYT''lilerin mart ayında emeklilik dilekçesi vermiş olasalar bile aylıklarını ağustos veya eylül aylarında alabileceklerini açıkladığı öğrenildi.

"NE BİTMEZ ÇİLEMİZ VARMIŞ"

EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ise konu hakkında "Ne bitmez çilemiz varmış." dediklerini belirterek maaşların geç verilmesini anlayamadıklarını ifade etti.

Zaten kanunun tam istedikleri manasıyla gerçekleşmediğini vurgulayan Özüpak, martta başvuranların, nisan ayında maaş alması gerektiğini söyleyerek prosedürün de böyle olduğuna değindi.

"SEÇİM YATIRIMI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI"

Son maaş açıklamasına göre EYT''nin bir seçim yatırımı olduğunun ortaya çıktığına işaret eden Özüpak, durum karşısında şaşkınlığa düştüklerini belirtti.

MAAŞI ALAMAYAN EYT''LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?

Elitaş, mart başvurularına karşın maaşını aylar sonra alabilecek olan EYT''lilerin bayram ikramiyeleri alıp almayacakları hakkında ise şunları söyledi:

"1 Mart''ta müracaat edip emekliliği hak eden EYT''liler varsayalım ki temmuz ayında maaşı hak ettiler, temmuzda maaşı hak etmelerine rağmen hem Ramazan hem Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalanacaklar. Nisan ayının 1''inde müracaat etti, nisan ayının 15''inde müracaat etti, 20 Nisan''dan önce emeklilik hakkını elde edip müracaat eden varsa iki bayram ikramiyesini almayı hak ediyor. 21 Mayıs tarihinde müracaat etti, 1 Mayıs tarihinden itibaren emeklilik hakkını elde etti, bu kişi Ramazan Bayramı ikramiyesinden faydalanamıyor, Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalanıyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar