ABD'den İran açıklaması: '8 kişiyi öldürdük'

ABD'den İran açıklaması: '8 kişiyi öldürdük'
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, ABD'nin geçtiğimiz hafta Suriye'deki İran destekli militanları hedef aldığı misilleme saldırıları sonucunda İran Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC) mensubu 8 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Suriye''de geçtiğimiz hafta ABD güçlerinin hedef alındığı saldırıların ardından misilleme yapıldığını açıkladı.

ABD''ye ait 2 adet F-15E savaş uçağının, Suriye''nin doğusundaki Deyrizor ili yakınlarında İran Devrim Muhafızları Ordusu''na (IRGC) ait bir tesisi vurduğunu kaydeden Ryder, IRGC mensubu 8 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Ryder, öldürülenlerin İranlı olmadığını da sözlerine ekledi. ABD''nin Suriye''deki saldırılara tepkili olduğunu belirten Ryder, "Harekete geçtik ve IRGC-Kudüs Gücüne ait hedefleri vurduk. Bu, orantılı bir eylemdi. ABD güçlerine saldırmanın cezasız kalmayacağını gösteren bir mesaj göndermek için kasıtlı şekilde yapıldı. ABD güçlerinin korunmasını için istediğimiz yer ve zamanda uygun adımları atmayı sürdüreceğiz" dedi.

(İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar