EYT'de süre resmen değişti: İşte yasa sonrası yapılan flaş değişiklik

EYT'de süre resmen değişti: İşte yasa sonrası yapılan flaş değişiklik
EYT'nin Meclis'ten geçmesi ile birlikte alınan kararlara bir yenisi daha eklendi. Buna göre, EYT’de emekli olup aynı iş yerinde çalışma şartı için değişikliğe gidildi. 10 günlük süre 30 güne yükseltildi. Ayrıca sosyal güvenlik destek primi indirimi de bir defalık uygulanacak.

EYT''nin Meclis''e verilen ara sonrası ilk oturumda kabul edilmesi ile ayrıntılar da netleşmeye başladı.

EYT düzenlemesine ilişkin taslak metinde, emekli olup da aynı iş yerinde çalışmak isteyenlerle ile emekli olup başka işte çalışmak isteyenlere yönelik önemli bir madde yer aldı. Metinde, EYT kapsamında emekli olanların 30 gün içinde aynı iş yerinde çalışmaya başlamaları halinde yüzde 5 oranında sosyal güvenlik destek primi indirimi hakkından yararlanması hükme bağlandı.

10 GÜNLÜK SÜRE RESMEN YÜKSELTİLDİ

Bu süreye geçirip aynı iş yerinde çalışmaya devam edenlere indirim uygulanmayacak. Bu süre ilk başlarda 10 gün olarak açıklanmıştı.

Ayrıca, emekli olup aynı iş yerinde çalışmaya başlayanlardan başka iş yerine geçenler de bu indirimden ikinci kez yararlanamayacak. Yani 30 günlük süri içinde aynı iş yerinde çalışan başka iş yerine geçerse indirim söz konusu olmayacak.

Bu düzenlemeyle işverenlerin deneyimli elemanlarını EYT nedeniyle yitirmesine engel olunmak istendiği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar