EYT için tarih asgari ücret için rakam verdi: Erkeklerde ve kadınlarda EYT yaş sınırı belli oldu!

EYT için tarih asgari ücret için rakam verdi: Erkeklerde ve kadınlarda EYT yaş sınırı belli oldu!
Bir yanda EYT yasasını bekleyen milyonlar, diğer yanda yapılacak zam oranını bekleyen asgari ücretliler. Aralık ayının sonuna giderken iki tarafı da sevindirecek haber netleşmeye başladı. İşte ayrıntılar...

EYT İÇİN TARİH ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM VERDİ: İŞTE İKTİDAR KULİSLERİNDE KONUŞULAN RAKAM!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı''nın ardından yapılan ''EYT yeni yıla kaldı'' haberleri, milyonlarca EYT hayali kuran vatandaşın hevesini kursağında bırakmıştı. EYT''lilerin yüzünü gülderecek haber ise  TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel''den geldi. Gürel,  çalışma bakanlığının çok ciddi bir çalışma içinde olduğunu belirterek "EYT konusunun bu Aralık ayında çözülmesi gündemde. Kanunlaşmayabilir ama çalışmanın kapsamı belli olur." iddiasında bulundu.

EYT''DE YAŞ SINIRI OLACAK MI?

Milyonların merakla beklediği sorulardan biri ise EYT''de yaş sınırının olup olmayacağı meselesi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in daha önceki açıklamalarına göre EYT''liler için bir yaş sınırı söz konusu değildi. Ancak son günlerde ortaya atılan iddialar EYT''lilerin bütçeye getireceği yük nedeniyle işverenler ile bir yaş sınırına gidilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı üzerineydi. İşverenlerin talebi üzerine yaş sınırını konuşan yetkililer henüz net bir anlaşmaya varmış değil. EYT sorununu yeni yıla erteleyen iktidarda ise net ve kesin bir çözüm ile seçim arifesine EYT''lilerin desteğini alarak girme arzusu yatıyor. AK Parti''ye yakın kulis kaynaklarından edinilen bilgilere göre KYK kredi ve burslarında faizi silerek öğrencilerin sorunlarını halleden Erdoğan, EYT''lilerin sorununu da kökünden çözerek seçime güçlü girmek istiyor. 

KADINLARDA 48 ERKEKLERDE 50 YAŞ SINIRI

Milyonların merakla beklediği "EYT''de yaş sınırı olacak mı?" sorusuyla ilgili de edindiği kulis bilgilerini paylaşan gazeteci Gürel, şu ifadeleri kullandı; Bendeki bilgiye göre düzenlemenin kriterleri bu ay içerisinde netleşecek. Gelen bilgiler yaş sınırının olacağını gösteriyor. Kadınlarda 48 erkeklerde 50 yaş sınırının olacağına yönelik güçlü bir kulis bilgim var."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar