EYT'liler dikkat! Son başvuru tarihi 31 Aralık... Başvuran 12 bin lira kazanacak

EYT'liler dikkat! Son başvuru tarihi 31 Aralık... Başvuran 12 bin lira kazanacak
EYT'lilere son uyarı askerlik borçlanması nedeniyle geldi. Milyonlarca vatandaş EYT yasası ile nasıl emekli olacağını araştırırken, askerlik borçlanmasına gelecek zam nedeniyle erken başvuranlar 12 bin lira daha az ödeyecek.

EYT'LİLER DİKKAT! 31 ARALIK'A KADAR BAŞVURAN 12 BİN LİRA KAZANACAK

Emeklilikte Yaşa Takılan milyonlarca vatandaşın gözünü kulağını çevirdi yasa tasarısının aralık ayı bitmeden Meclis''e sunulması beklenirken, EYT''lilere son uyarı askerlik borçlanması kapsamında geldi.

Pim gün sayısı eksik olanlar askerlik borçlanması yaparak tamamlamaya çalışıyor. Ancak askerlik borçlanması için mutlaka yılbaşına kadar başvuru yapmak gerekiyor. Çünkü yılbaşında asgari ücrete yapılacak olan zamla birlikte askerlik borçlanması ödemesi de 37 bin liradan 55 bin liraya çıkacak. Üstelik asgari ücrete %30 daha fazla zam yapılması halinde daha da yüksek bir borçlanma söz konusu olacak.

ASGARİ ÜCRET ZAMMIYLA ARTACAK!

Asgari ücret zammı 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. Ancak asgari ücrete yapılan zamla beraber doğum izni, dış borç, askerlik borcu, işsizlik maaşı gibi birçok ödemeye zam gelecek. Özellikle EYT’lilerin bu konuda bir an önce başvuru yapması gerekiyor. Çünkü yılbaşından sonra doğum borçlanması ve askerlik borçlanması tutarları da artacak.

Prim gün sayısı eksik olanları uyaran uzmanlar yıl sonuna kadar başvuru yapmayan vatandaşların yeni yılda zamlı olarak ödemek zorunda kalacaklarını belirtti.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

EYT kapsamına giren ancak prim gün sayısı eksik olanlar ay sonuna kadar başvuru yapabilir. Bugün başvuru yapanlar günlük 69 lira üzerinden borçlanacak. Yani şu anda 18 aylık askerlik borçlanması tutarı 37 bin lira olarak belirlendiğini ancak Yeni yılda asgari ücrete %30 zam yapılması durumunda bu ödeme 55 bin liraya yükselecek. Yani yılbaşı öncesi başvuru yapanlar 12 bin lira karlı olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar