Evren Devrim Zelyut'tan Borsa İstanbul uyarısı! O seviyelere dikkat

Evren Devrim Zelyut'tan Borsa İstanbul uyarısı! O seviyelere dikkat
Borsa ve döviz ve yatırımıyla ilgili ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul açılışını değerlendirdi.

GÜNBOYU-MURAT BEYAZ

Günboyu için özel açıklamalarda bulunan ekonomist Evren Devrim Zelyut, BİST için hedef seviyeleri okuyucuları ile paylaştı.

 Evren Devrim Zelyut, "Kürsel olarak borsalara baktığımızda dün akşam Amerikan piyasalarının pozitif kapandığını gördük. Dow Jones yüzde 1, Nastaq yüzde 2 yukarı yaptı. Bunda da FED''in banka krizlerine karşı aldığı sert önlemler rol oynadı. FED mevduata garanti getirdi ve bankaların istediği likilideği de sağlayacağını beyan etti. Buna bağlı olarak da piyasalar yukarı doğru hareket etti" dedi.

Zelyut şöyle devam etti:

"Aynı zamanda sabah saatlerinde Asya piyasalarının da artı olduğunu gördük. Yalnız Türkiye bu tablonun dışında. Çünkü bizim bankacılık sistemimiz üzerinde Merkez Bankamızın yaptığı menkul kıymet tesisleri çok büyük bir baskı yaratıyor. En son tüketici kredileriyle ilgili getirilen düzenleme borsanın kan kaybetmesinde rol oynadı.

5 bin 207  puandan güne başlayacağız. Bu seviye çok önemli bir kavşak.  Bu kritik nokta eğer aşağıya doğru kırılırsa 5 bin 50''ye doğru bir gerileme görülebilir. Ancak ben 5 bin 50''nin aşağıya doğru kırılmayacağını değerlendiriyorum. Çünkü bu seviyede Varlık Fonu''nun adeta nöbet tuttuğuna dair bilgiler var. Buna dair yatırımcıların 5 bin, 5 bin 200 arasında bilançosu sağlam uzun vadeli kağıtlarda pozisyon açabileceğini değerlendiriyoruz. 

5 bin 200''ün üstünde kalabilirsek, biraz önce kırılırsa 5 bin 50''ye geriler demiştim. 5 bin 200 üzerinde  tutunan bir borsada tekrar 5 bin 250''ye doğru bir hareket geliştirebilir. 5 bin 200''e dikkat etmemiz gerekiyor."

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar