Evren Devrim Zelyut'tan yatırımcıya uyarı! Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

Evren Devrim Zelyut'tan yatırımcıya uyarı! Borsa İstanbul güne nasıl başladı?
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili konuştu. Zelyut, "5.500 ile başlayan düşüş hareketi an itibariyle 4.900’e kadar geldi. Burada alçalan trendin altında kaldığımız sürece düşüş devam edecektir ki bu düşüş de 4.750’ye kadar devam edebilir" dedi.

GÜNBOYU-ESMA KARAYEL

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut borsayla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Evren Devrim Zelyut''un borsa piyasasıyla ilgili açıklaması şöyle:

"Yurt dışı piyasalarına baktığımızda artık Avrupa’da ve Amerika’da bankacılık sorunlarının artık yavaş yavaş geride bırakıldığını görüyoruz. Buna paralel olarak da borsaların yukarı doğru hareketler geliştirdiklerini izledik. 

Dow Jones, yüzde 0,98’lik Nasdaq’da yüzde 1, 58’lik yukarı çıkışlar gösterdi. Burada batı borsalarında özellikle de Amerika’da bir dipten dönüşün gerçekleştiğini görüyoruz ama Borsa İstanbul için bunu söylemek için henüz erken olabilir. 

5.500 ile başlayan düşüş hareketi an itibariyle 4.900’e kadar geldi. Burada alçalan trendin altında kaldığımız sürece düşüş devam edecektir ki bu düşüş de 4.750’ye kadar devam edebilir. 

Batı borsalarından bir güç alarak yukarı doğru bir hareket geliştireceksek de 5.000 puanın yukarı doğru aşılması gerekiyor. 4.950 ile 5.000 bandını aşmadan Borsa İstanbul’da kalıcı bir yükseliş hareketinin başladığını söyleyemeyiz diye düşünüyorum."

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar