Ev ve araba alacaklar dikkat! Biri uçacak diğeri çakılacak

Ev ve araba alacaklar dikkat! Biri uçacak diğeri çakılacak
Ekonomi ve dolar üzerine yaptığı yorumlarla tanınan ekonomist Selçuk Geçer, ev ya da araba almayı düşünen vatandaşlara seslenerek önemli bir uyarıda bulundu!

Ev ya da araba alacak vatandaşlar hakkında hayati uyarı ekonomist Selçuk Geçer''den geldi. Geçer, konut ve araba fiyatlarını yorumlarken aynı zamanda dolar/TL kurunda yaşanacaklar hakkında da tahminde bulundu.

"DOLAR ÖNCE DÜŞECEK SONRA YÜKSELECEK"

Selçuk Geçer, Youtube kanalında yayınlanan videoda, doların birkaç aydır yatay hareketlilik gösterdiğini hatırlatarak Şubat ayında yapılacak FED ve Avrupa Merkez Bankası toplantılarına işaret etti. Avrupa Merkez Bankasından en az 50 baz puan faiz artırımı geleceğini belirten Geçer, FED için de 50 bazlık artışın sürpriz olmayacağını söyleyerek "Dolar kuru için birkaç ay içinde 24 liraları görmek sürpriz olmayacak. Reel piyasa değeri zaten yaklaşık olarak 24 civarında bu kurun ve eldeki araçlarla baskılanıyor ancak dolarda ani bir yükseliş bekliyorum" açıklamasında bulundu 

ARABA FİYATLARI ZİRVEYİ GÖRECEK

Geçer, sıfır ya da 2. el otomobil almayı düşünen vatandaşlara, dünyanın otomobil sektörü için üretim üssü olan ülkelerdeki maliyetlerin arttığını ve bunların fiyatlara yansıyacağını hatırlattı. Hükümetin araçlardaki fiyat yükselişinin önüne geçmek için getirdiği 6+6 kuralı sonrası açıklamalarda bulunan Geçer, küresel çapta yaşanan üretim sorunlarının da hesaba katılması gerektiğini söyledi.

EV FİYATLARI DİBE ÇAKILACAK

Araç fiyatlarının artacağını söyleyen Geçer, konut fiyatlarında ise bir düşüş beklediğini belirtti. Seçimlere yönelik olarak hükümetin açıkladığı TOKİ projesinin fiyatları bir nebze düşüreceğini belirten Geçer,  konutta yaşanacak talep azlığı nedeniyle fiyatlarda gerileme görülebileceğini belirterek, ''Araba uçacak, konut çakılacak'' uyarısı yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar