Çevre ve Şehircilik Bakanlığı açıkladı! İmar affı çıkacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı açıkladı! İmar affı çıkacak mı?
2023'te imar affının çıkıp çıkmayacağına yönelik sorular artarken, Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile görüştüğü ve bu soruya yanıt aldığı ortaya çıktı. İşte imar affı hakkında son durum...

Son olarak 24 Haziran 2018''de yapılan genel seçimlerden haftalar öncesinde çıkarılan ve milyonlarca ihtilaflı ev sahibinin yararlandığı "imar barışı" uygulaması yeniden gündeme geldi. Geçmiş düzenlemede yapı kayıt belgesini alamayan, başvuru tarihlerini kaçıran ya da eksik ödeme yapan milyonlarca vatandaş yeni bir imar affı için hükümet yetkililerine taleplerini aktarıyor.

Son olarak Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, konuyu Cumhur İttifakı olarak değerlendireceklerine yönelik bir açıklamada bulunmuş ve milyonlarca aileye müjdeyi vermişti. Ancak Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, katıldığı konferansta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile görüştüğünü ve birinci ağızdan aldığı cevaplara göre üzerinde çalışılan bir ''imar barışı'' olmadığını aktardı. Çekirge, ayrıca konuştuğu bütün yetkililerin ''imar affı'' konusunda çekimser yaklaştıklarını ve olası bir düzenlemeyi desteklemediklerini belirtti. 

"KESİNLİKLE İMAR AFFI ÇALIŞMASI YOK"

Çekirge’nin ‘ilk ağızdan aldığını’ söylediği bilgilere göre “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda imar affı diye bir çalışma kesinlikle yok. Böyle bir çalışma için verilmiş bir talimat da yok.” Yazıya göre ‘imar barışı’ beklentisini yaratansa bazı milletvekillerinin ‘imar affı önergesi’ vermesi ve Mustafa Destici''nin son açıklamaları. 

BAKAN KURUM 2020''DE AÇIKLAMIŞTI

Bakanlık yetkililerinden imar affı konusunda yapılan son açıklama, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum''dan gelmişti. Kurum, 27 Şubat 2020 tarihinde yapmış olduğu açıklamada "Gelinen tarih itibarıyla yaklaşık 30 bin yapı kayıt belgesi aykırılık nedeniyle iptal edilmiştir ve bu yapılara ilişkin de hukuki süreç başlatılmıştır. Yeni bir imar barışı süreci şu an için söz konusu değil." ifadelerini kullanmıştı. 

GEÇMİŞTE DE YOK DEMİŞLERDİ

2018 yılında yapılan geniş kapsamlı imar affı öncesinde de AKP''li yetkililer böyle bir çalışmanın gündemde olmadığını söylemiş ancak seçim öncesinde imar barışı yürürlüğe konmuştu. 14 Mayıs''ta yapılacak seçimlerin öncesinde de imar barışı mağdurları benzer bir uygulamanın yürürlüğe girmesi konusunda umutlu. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar