Otomobil alacaklar dikkat: İkinci el ve sıfır zamlı araba fiyatları belli oldu!

Otomobil alacaklar dikkat: İkinci el ve sıfır zamlı araba fiyatları belli oldu!
Dünyada etkisini hala sürdüren ve net bir çözüm üretilemeyen çip krizi, araç bulamama sorununu yarattı. Piyasada araç bulamayan vatandaşın tercihi ise ikinci el araçlar oldu.

Otomobil piyasasında yaşanan çip krizi sonrası sıfır araç almak isteyen ancak araç bulamayanlar ikinci el araçlara yöneldi. Bu durumu fırsata çevirenler ikinci el araçların fiyatlarını artırdı. İşte ikinci el ve sıfır zamlı araba fiyatları…

Enflasyonun yükselmesi nedeniyle araba fiyatları da sürekli artıyor. Yeni yıla girmemizle birlikte belirlenen zamlar araba piyasasını da etkiledi.

2. EL ARABA FİYATLARI

2023 yılı itibariyle 2. el araba piyasasında %15 oranında bir artış görüldü. Çip krizinin yanı sıra ekonomik problemlerin de etkisi ile 2. el araçlar daha da yüksek fiyatlara satıldı.

SIFIR ARABA FİYATLARI

Yine ekonomik problemlerin yanı sıra çip krizi nedeniyle sıfır araçların fiyatları da arttı.2023 yılının şubat ayında piyasaya sunulacak olan yeni model araçlarla birlikte sıfır araç piyasasının canlanması bekleniyor. Bunun sonucunda 2. el araç fiyatlarının düşmesi bekleniyor.

Ekonomik koşullar, çip krizi gibi faktörlerin etkisi ile otomobil fiyatlarında bir yükseliş söz konusu. Ancak şubat ayında piyasaya sunulacak olan sıfır araçlar ile birlikte fiyatların düşmesi bekleniyor. İlerleyen zamanlarda piyasa durumunun daha net olması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar