Ev sahipleri dikkat! Kiracılarınıza bunu yaparsanız pahalıya patlayabilir!

Ev sahipleri dikkat! Kiracılarınıza bunu yaparsanız pahalıya patlayabilir!
Günümüzde kiracılar ve ev sahiplerinin hakları yasalarla oldukça korunuyor. Taraflardan herhangi biri kurallara uymadığında yasalar devreye giriyor. Diğer yandan ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken hususlar duyuruldu. Eğer bunlara dikkat edilmezse bu ceza ev sahiplerine pahalıya patlayabilir. İşte detaylar…

KİRACINIZA BUNU YAPARSANIZ SİZE PAHALIYA PATLAYABİLİR!

Ev sahibi ve kiracının hakları gözetilirken geçici olmakla beraber kira artış oranına yüzde 25 üst sınır getirildi. Alınan kararın 2023 temmuz ayına kadar geçerli olacağı belirtildi. Bu yasalar boyunca ev sahiplerine önemli duyurular yapıldı.

EV SAHİPLERİ DİKKAT ETMELİ

Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarabilmesi için gerekçesi olması gerekiyor. Ev sahibi, evi kendisi kullanmak ister ya da oğluna, kızına, annesine, babasına vermek isterse kiracıyı evden çıkarabilir. Ancak kiracıyı tahliye edebilmek için bu durumu belgelemelidir.

Öte yandan bu sebepler yüzünden kiracıyı evden çıkaran bir ev sahibi, aynı evi 3 yıl boyunca başkasına kiralayamaz. Eğer kiralarsa, kiracıya bir yıllık kira bedelini (tazminat) ödemek zorunda kalır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar