Asgari ücret zammı sonrası kiracılara kötü haber! Fırsatçılar harekete geçti

Asgari ücret zammı sonrası kiracılara kötü haber! Fırsatçılar harekete geçti
Asgari ücretin açıklanmasıyla beraber zam haberleri de gelmeye başladı. . Asgari ücrete zam gelmesinin ardından vatandaşlar, zamdan etkilenmemek için ev arayışına geçerken, kiralık evlere yüzde 30 civarında bir zam daha geldi belirtildi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SONRASI KİRACILARA KÖTÜ HABER!

Milyonlarca çalışan vatandaşların dört gözle beklediği asgari ücret zammı açıkladı. Açıklanmasının ardından Uzmanlar, İstanbul''da kiralara yüzde 20-30 civarında zam yapıldığını söyledi.  Türkiye, asgari ücret zammına kilitlenmişken fırsatçıların da boş durmadığı ortaya çıktı. Herkes ekran başına kilitlenmiş ve yeni asgari ücretin ne kadar olacağını öğrenmek için beklerken emlak piyasasında asgari ücrete henüz zam gelmeden artış yaşandığı fark edildi.

Asgari ücret artışından etkilenmemek isteyenler bir an önce ev kiralamak üzere harekete geçtiklerinde mal sahiplerinin zam beklentisiyle kira fiyatlarını arttırdığını gördüler. Peki, asgari ücretle beraber ev kiralarına ne kadar zam geldi? İstanbul''da ev kiraları ne kadar oldu? İşte detaylar...

ZAM GELMEDEN EMLAK PİYASASI HAEREKETLENDİ

CNN Türk''te yer alan habere göre; mikrofon uzatılan Gayrimenkul Uzmanı Ahmet Atmaca "Asgari ücret zammı gelmeden emlak piyasalarına zam geldi diyebiliriz" şeklinde konuşurken bir başka vatandaş ise "Asgari ücretteki artış kira fiyatlarına mutlaka yansıyacaktır. Ev sahipleri bu konuda biraz aceleci davranıyorlar. Ben de ev sahibiyim." ifadelerini kullandı.
Asgari ücret artışı belli olmadan ev kiralamak isteyenler zamdan etkilenmemek için evleri kiralamak istedi ancak ev sahipleri henüz asgari ücret artmadan asgari ücret artışını zam farkı yaparak ev fiyatlarına yansıttı.

YÜZDE 30 EKLEDİLER

Atmaca "Asgari ücretin yükselmesi düşünüldüğünde emlak gayrimenkul fiyatlarının, kiralama ve satış fiyatlarının yükselmesi gündeme geldi. Mal sahipleri eski fiyatların üstüne yüzde 20 - yüzde 30 koydu. Mal sahipleri bize geldiklerinde dairelerinin ekspertizini yaptırıyorlar bize. Ama bize şu soruyu sormaya başladılar: Asgari ücret zammından sonra benim dairem ne kadar yapar? Beşiktaş ve Şişli bölgelerinde ortalama kiralar 10 bin - 12 bin civarında taban fiyatlarından başlıyor, 15 bin, 17 bin, 14 bin civarlarında değişiyor." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar