Yargıtay'dan emsal karar! Kiracılar paralarını geri alabilecek!

Yargıtay'dan emsal karar! Kiracılar paralarını geri alabilecek!
Yargıtay kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Karara göre yüzde 25’in üzerinde bir kira artışı yaşanması durumunda kiracı, geriye dönük olarak aradaki farkı ev sahibinden talep edebilecek.

KİRACILARA MÜJDE! PARALARINI ALABİLECEKLER!

Konutta kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan yasa yürürlükte ancak bu durum kiracı ve ev sahiplerinin tartışmalarına son vermedi. Yüzde 25''ten fazlasını vermek istemeyen kiracılar soluğu mahkemelerde arıyor. Bu konuda Yargıtay’dan da kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren önemli bir karar geldi. Buna göre yasal sınır olan yüzde 25’in üzerinde bir kira artışı yaşanması durumunda kiracı, geriye dönük olarak aradaki farkı ev sahibinden talep edebilecek.

Enflasyonla birlikte fahiş biçimde artan ev kiraları, kiracı ve ev sahipleri anlaşmazlıklarını artırdı. Geçen Temmuz ayında kira artışlarına getirilen yüzde 25’lik sınırlama, çoğunlukla uygulanmıyor. Yargıtay, aldığı bildirilen yeni bir kararla bu duruma dikkat çeken bir çözüm getirdi.

FAZLASINI TALEP EDEBİLECEK

CNN Türk’ün haberine göre, yüzde 25’lik kanuni artış talebi olan kira bedelinin fazlasını ödediği takdirde geriye dönük olarak fazlasını talep edebilecek.

"YARGITAYIN BU KARARI EMSAL NİTELİKTE"

Kararın emsal olmasını beklediğini belirten Karslı, “Bu fahiş fiyatları, bedelleri ödeyemeyen kiracılar, kirayı vereni de mağdur edecek. Hukuka uygun davranılmasını sağlamak için hukuk kuralı ihlal eden sözleşmeler geçersizdir diye hüküm de mevcut aynı madde içerisinde. Kiracılar, ödedikleri fazlayı belirsiz alacak davasıyla geri alma imkanına kavuşacaklar bu Yargıtay kararını emsal göstermek suretiyle” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar