Döviz kuru olanlar dikkat! İslam Memiş'ten tarihi uyarı! Dolarda büyük rekor

Döviz kuru olanlar dikkat! İslam Memiş'ten tarihi uyarı! Dolarda büyük rekor
Merkez Bankası'nın faizi 100 baz puan indirmesi beklenirken İslam Memiş 50 ya da 25 baz puan indirim yapılacağını söylemişti. Söylediği de oldu TCMB 50 baz puanlık indirime giderek politika faizini 9'dan 8,50'ye indirdi. MB'nın bu hamlesiyle ilgili altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş önemli uyarılarda bulundu.

İslam Memiş, TCMB''nin artık faizden çıkıp enflasyonla uğraşmaya başlayacağını söylerken piyasalardaki son fiyatlara dikkat çekti, önemli uyarılarda bulundu.

İsabetli tahminleriyle bilinen İslam Memiş herkesin merak ettiği piyasalardaki durgunluğu da değerlendirdi. Neredeyse hiçbir ekonomik veriye tepki vermeyen piyasalarda dolar endeksinin 104 puanı aşmasına dikkat çeken Memiş bu yükselişin biraz daha devam edeceği görüşünde.

Peki dolar endeksindeki artış ne anlama geliyor ve yatırımcı bu durumda neye dikkat etmeli.

GÜN DOLARI OLANLARIN GÜNÜ

Doların değerinin artmasıyla euro dolar paritesinde önemli bir gerileme oldu. İslam Memiş''e göre 1.0450 dip seviyesine kadar gerileme olabilir. Bu doları pariteden euro''ya çevirerek bir fırsata dönüşebilir. Ons altın bin 817 dolara kadar geriledi ve Memiş''e göre daha da düşmesi bekleniyor. Aynı şey gümüş için de geçerli.

Memiş bu verilere dikkat çekerek doları olanların dip seviyelerden orta ve uzun vadede fırsat yakaladığını düşünüyor. Hatta TL karşısında şu anda her şeyin ucuz olduğu görüşünde. Euro''sundan sterlinine, altınından gümüşüne her şey dipte.

ALTIN, EURO VE STERLİN''DE AGRESİF YÜKSELİŞ OLUR MU?

Ancak İslam Memiş kritik bir uyarıda da bulundu. Bu düşüşlerin ardından agresif bir yükseliş gerçekleşebilir ve fırsatlar hızla elden kaçabilir. Öte yandan Memiş, Haziran itibariyle özellikle Euro’da bir yükseliş olacağını belirterek, altın almak için en doğru zamanın önümüzdeki bir iki ay olduğunun da altını çizdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar