Aziz Yıldırım'dan ‘Şike Kumpası’na 777 milyon TL’lik tazminat davası

Aziz Yıldırım'dan ‘Şike Kumpası’na 777 milyon TL’lik tazminat davası
'Şike Davası' sürecinde haksız yere tutuklandığı gerekçesiyle, eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, maddi ve manevi tazminat davası açtı. Yıldırım, 777 milyon 741 bin liralık maddi ve manevi tazminat talep etti.

Beraat ile sonuçlanan, ''Futbolda Şike Kumpası Davası'' sonrası tazminat davalarını açtıklarını, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski yöneticilerinden Avukat Şekip Mosturoğlu duyurdu

Davada haklarında verilen beraat kararlarının onanmasının ardından eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, eski yöneticiler Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu tutuklu geçirdikleri döneme ilişkin ''haksız tutukluluk tazminatı'' için mahkemeye başvurdu.

Ceza Muhakemesi Kanunu''nun 141. maddesinde düzenlenen "Haksız tutukluluk ve gözaltı yaşayan kişiler maddi ve manevi her türlü zararlarını, devletten isteyebilirler" hükmü gerekçe gösterilerek bugün açılan davada, Aziz Yıldırım 777 milyon 741 bin liralık maddi ve manevi tazminat talep etti.

Twitter hesabından paylaşım yapan Mosturoğlu şunları yazdı:

“3 Temmuz sürecinde haksız bir şekilde tutuklanmamız sebebiyle uğradığımız zararlarla ilgili tazminat davaları bugün açılmıştır. Sayın Aziz Yıldırım için açmış olduğumuz tazminat davasında; haksız tutukluluk sebebiyle 707 milyon 741 bin TL maddi, 70 milyon TL manevi tazmiant talep edilmiştir. Tazmini istenen meblağ, Fenerbahçe camiasının 3 Temmuz sürecinde yaşadığı acıların sembolik bir karşılığı olacaktır. Bu sebeple yargılama neticesinde alınacak tazminatların tamamı Sayın Aziz Yıldırım tarafından kamuoyuna açıklandığı şekilde Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim Kurumları’na bağışlanacaktır.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar