Erdoğan'dan flaş şeriat savunması: Şeriata düşmanlık, dinin kendisine husumettir

Erdoğan'dan flaş şeriat savunması: Şeriata düşmanlık, dinin kendisine husumettir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan Diyanet Akademisi Başkanlığı Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi’nde konuşma yaptı.

Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi yapıldı. Merasime Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım gösterdi.

Burada katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı, mezunlara görevlerinde başarı dilerken gündemle alakalı bazı açıklamalarda bulundu.

Türk ve İslam'ın birbirinden ayrılamayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erfoağan şöyle konuştu:

"ŞERİATA DÜŞMANLIK, ESASINDA DİNİNİN BİZATİHİ KENDİSİNE HUSUMETTİR"

İslam’ın gaza ruhunu taşımayan bir Türklük tanımının ile projesinin aslında Türk milletini müzeye kaldırma, folklorik bir öge haline getirme çalışması olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada gaye milletin mayasını bozmak, dışarıdan sarsamadıkları kaleyi içeriden çökertmek, mümkünse teslim almaktır. Kampanyanın ikinci kulvarında ise farklı maskeler altında sahnelenen 'şeriat' düşmanlığı vardır. İslam’ın hayata dair kurallarının bütününü temsil eden şeriata düşmanlık, esasında dininin bizatihi kendisine husumettir. İnanıp inanmamak, yaşayıp yaşamamak elbette bir tercih meselesidir ama dinin emirlerine dil uzatmak başka bir konudur... Türkiye’de sayıları az da olsa kimi çevrelerde 'şeriata' yönelik sergilenen pervasızlıkların temelinde cehalet ve bilgisizlik hastalığı vardır. Ülkemizde en azından bir kesimin içinde bulunduğu cehalet karanlığında giderek daha fazla boğulduğunu görmekten üzüntü duyuyoruz. İnşallah el ele verip, sizlerin de samimi çabalarıyla milli bünyemize tehdit teşkil eden bu cehalet karanlığını yırtıp atacağımıza inanıyorum” diye konuştu." ifadelerini kullandı.

aw132752-03.jpg

aw132752-06.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar