Yemeden önce bir kez daha düşünün dönüşü yok! Midyede büyük tehlike

Yemeden önce bir kez daha düşünün dönüşü yok! Midyede büyük tehlike
İstanbul Sarıyer’de boğazda alınan midye numunesinin içinden çıkanlar midye seven onlarca kişiyi çok üzecek. Leziz bulduğunuz besinin içinde tehlike yatıyor.

İstanbul Boğazı'ndan Sarıyer bölgesinde toplanan 30 farklı midye örneğinin yüzde 73'ünde mikroplastik bulunduğu ortaya çıktı.

Bu bulgular Aydın Üniversitesi'nde gerçekleştirilen araştırma sonucunda elde edildi. Uzmanlar, mikroplastiğin insan sağlığına zararlı olabileceğini vurgulayarak midyenin güvenilir kaynaklardan tüketilmesi gerektiğini belirtti.

bogaz-midyesinde-mikroplastik-uyarisi-5490-dhaphoto2.jpg

İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ayla Ünver Alçay, Marmara Bölgesi'nden ve kirlilik kaynaklarından elde edilen midyelerde mikroplastik kontaminasyonunun daha yüksek olabileceğini ifade etti.

b5aafe52c6ffdb41bfbe91e991292683.webp

Midyeciler İstanbul'da Boğaz, Karadeniz ve çiftlik midyelerinin daha yaygın olduğunu belirtirken midyelerin kıyı taraflarında daha kirli olduğunu ancak derin sularda tutulduğunda sorun olmayacağını dile getirdi.

bogaz-midyesinde-mikroplastik-uyarisi-5490-dhaphoto3.jpg

Ünver Alçay, yaptığı açıklamada midyenin üretildiği ortamın temiz olmasının önemine dikkat çekti. Temiz suların midyenin üretiminde kullanılması gerektiğini vurgulayan Alçay, deniz kirliliğinin artmasıyla birlikte midyelerde mikroplastik miktarının da artabileceğini belirtti.

o2q9rwm3tuq8-wvrsiouaa.webp

Son olarak, Ünver Alçay, çevresel kirliliğin yüksek olduğu bölgelerde mikroplastik kontaminasyonunun daha fazla olabileceğini ve bu nedenle tüketicilerin midye tüketirken dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Özellikle İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi gibi kirlilik seviyesinin yüksek olduğu bölgelerde, mikroplastiğin midyelerde daha fazla olabileceğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar