Erdoğan'dan dikkat çeken açıklama: Cezasız kalan her suç failini azgınlaştırır

Erdoğan'dan dikkat çeken açıklama: Cezasız kalan her suç failini azgınlaştırır
Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere New York'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki programda yaptığı konuşmada, "İnsan hak ve hürriyetlerine saygı duyan hiçbir devlet bu furyaya sessiz kalmamalıdır. Cezasız kalan her suç, failini azgınlaştırır" dedi. Erdoğan, söz konusu bu konuşmayı Kuran saldırılarına ilişkin yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Türkevi'ndeki temaslarının ardından Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi tarafından düzenlenen programda açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

"Asrın Felaketi olarak nitelenen depremlerde 50 binden fazla canımızı kaybettik 11 ilimizdeki 14 milyon insanımız bu depremlerden doğrudan etkilendi, devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. 200 bin konutun inşa süreci başladı. Toplamda 650 bin konut inşa edeceğiz, depremzede şehirlerimizi eskisinden daha güvenli bir şekilde ayağa kaldıracağız.

Sizler burada bir yandan kimliğinizi muhafaza ederken, diğer yandan kültürümüzü Amerikalılara tanıtarak beşeri köprüler kuruyorsunuz. Zafere giden yol birlikten, beraberlikten, vahdetten geçer, Türk Amerikan ilişkilerini zehirlemek isteyen bazı çıkar grupları var. Bunlara set çekeceğiz.

Hayat boşluk kabul etmez. Sizin olmadığınız her yerde başkası vardır, ülkemize düşman olanlar sizin boş bıraktığınız yerleri dolduracaktır. Buna izin veremeyiz. Özellikle İslam düşmanlığı karşısında saflarımızı sık tutmalıyız. Türk-Amerikan toplumu da yükselen ırkçı dalgadan olumsuz etkileniyor. İnsan hak ve hürriyetlerine saygı duyan hiçbir devlet bu furyaya sessiz kalmamalıdır. Cezasız kalan her suç, failini azgınlaştırır. İslam düşmanlığının önü alınmazsa failler daha pervasız hale gelecek. Türkiye olarak kartopu gibi büyüyen bu tehlike karşısında tepkimizi açıkça ortaya koyuyoruz. İslam düşmanlığının önü alınmazsa daha da azgınlaşacaktır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar