Erdoğan ve Meloni ne konuştu? İlber Ortaylı perde arkasını canlı yayında açıkladı! Afrikalı detayı kafaları karıştırdı

Erdoğan ve Meloni ne konuştu? İlber Ortaylı perde arkasını canlı yayında açıkladı! Afrikalı detayı kafaları karıştırdı
İlber Ortalylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İtalya Başbakanı Meloni görüşmesinin perde arkasını canlı yayında açıkladı. Dikkat çeken Afrika detayı!

İtalya Başbakanı Meloni ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da bir araya geldi. Görüşme öncesinde Başbakan Meloni'ye Prof. Dr. İlber Ortaylı eşlik etti ve ikili, Kapalıçarşı'da birlikte vakit geçirdi. Gezi sonrasında Ortaylı, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

gt.jpg

Ortaylı, Erdoğan ve Meloni'nin görüşmesinin perde arkasını anlatarak, "Çok önemli bir tezleri var, Afrikalı göçmenler İtalya’dan bize gelecekmiş. Çiğ et yiyen, sokaklarda rahatsız edici davranışlarda bulunan bir kesim var, umarım onları göndermezler." şeklinde konuştu.

Başbakan Meloni'nin bu konuda önemli bir politika tezi ortaya koyduğunu vurgulayan Ortaylı, görüşmede ele alınan meselelerin oldukça kritik olduğunu belirtti.

87.jpg

ERDOĞAN VE MELONİ NE KONUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi Vahdettin Köşkü'nde kabul etti.

İki liderin göç alanında işbirliğinin güçlendirilmesi konusunda görüştüğü iddia edildi. İddiaya gör İtalya, Libya üzerinden gelen göçmenlerin durdurulması için Türkiye’den destek istedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar