Yeni hastalık alarmı! O ürünlere 2 ay kısıtlama getirildi

Yeni hastalık alarmı! O ürünlere 2 ay kısıtlama getirildi
Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde ortaya çıkan çiçek hastalığı, bölgedeki hayvan sağlığını tehdit ediyor.

Yaz aylarında yaylalarda otlatılan hayvanlar, kışın ağıllarda bakılmak zorunda kaldığından, bu dönemde besicilerin karşılaştığı sorunlara bir yenisi daha eklendi. Bölgedeki hayvan sağlığını çiçek hastalığı tehdit ediyor.

HAYVAN ÜRÜNLERİNE 2 AY KISITLAMA GETİRİLDİ

Kemalpaşa ilçesinde görülen hayvan ölümleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği inceleme sonucunda koyun ve keçilerde çiçek hastalığı tespit edildi. Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla, ilçede hayvan hareketlerine ve ürünlerine 2 ay süreyle kısıtlama getirildi. Aynı zamanda çiçek hastalığına karşı bölgede aşılama çalışmaları başlatıldı.

aw125818-01-a4wm.webp

“10 HAYVANIM TELEF OLDU”

Zorlu kış şartlarında küçükbaş hayvan besiciliği yapan Çamurlu köyü sakinlerinden Mücahit Yılmaz, yaşadıkları zorlukları paylaştı. Yılmaz, "250 küçükbaş hayvanım var. Yağmur çamur, soğuk hava demeden mücadelemizi devam ettiriyoruz. 14 senedir bu mesleği yapıyorum. Bu aralar bilindiği üzere bölgede çiçek hastalığı var.

aw125818-02-acqd.webp

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Aşılarımızı yaptık. Hastalık tespit ettiğimiz 3 hayvanımız farklı bir ahırda onlara ayrıca bakıyoruz. Şuana kadar 10 hayvanım telef oldu. Yetkili birimlerin yardım edeceğine inancımız tam. Hayvanlarımızın doğrumu yaklaştı. Onları sıcak ortamda tutmaya çalışıyoruz. Bu hastalık soğuğu sevmiyor" ifadelerini kullandı.

aw125818-04-rzii.webp

aw125818-08-x7vz.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar