Erdoğan seçimin acısını onlardan çıkaracak! İsmail Saymaz kellesi gidecek isimler diyerek duyurdu

Erdoğan seçimin acısını onlardan çıkaracak! İsmail Saymaz kellesi gidecek isimler diyerek duyurdu
Gazeteci İsmail Saymaz bugünkü yazısında, yerel seçim sonrası birçok il ve ilçeyi kaybeden AKP'de 5 ismin görevden alınacağını öne sürdü.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından AKP içinde önemli değişikliklerin gündemde olduğunu kaleme aldı.

Saymaz, partinin 22 yıl sonra ikinci parti konumuna gerilemesinin ardından, bazı önemli isimlerin istifalarının istenebileceğine dair kulisleri aktardı.

"5 İSMİN İSTİFASI İSTENEBİLİR"

Saymaz'ın aktardığı bilgilere göre, seçim sonuçlarından sorumlu tutulan isimler arasında Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Genel Sekreter Fatih Şahin bulunuyor. Bu isimlerin istifalarının istenebileceği belirtiliyor.

SEÇİM KAYBINDAN 3 BAKAN SORUMLU TUTULDU

Saymaz’ın parti içi kaynaklardan edindiği bilgilere göre, istifa talepleri yerine, bu isimlerden görevden ayrılma talepleri bekleniyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un teşkilat içinde etkisiz olduğu ve pasif kaldığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun beklenen performansı sergileyemediği, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın ise politika üretemediği belirtiliyor. Bu üç bakanın hükümetin birinci yılında değiştirilebileceği ifade ediliyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar