Her şey banka dekontuyla ifşa oldu: Kırşehir’de oy satma skandalı patlak verdi

Her şey banka dekontuyla ifşa oldu: Kırşehir’de oy satma skandalı patlak verdi
Yerel seçimler geride kalırken, Kırşehir'de bazı vatandaşlara oy karşılığında 5 bin lira ödeme yapıldığı iddia edildi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, Kırşehir'de yerel seçim sürecinde, bazı vatandaşlara oy karşılığı 5 bin lira ödendiği iddiaları gündemi sarsarken, bu olayın banka dekontlarıyla belgelendiği ortaya çıktı.

Ziraat Bankası'nın Kırşehir Şubesine yatırılan paraların "oy parası" ibaresiyle açıklandığı görüldü. İddialara göre, söz konusu paraların 31 Mart'ta seçimin devam ettiği saat 12.45'te hesaba yatırıldığı, ancak hesaba geçiş tarihinin 2 Nisan olduğu tespit edildi. Bu parayı yatıran kişinin ise bir belediye meclis üyesinin yeğeni olduğu belirlendi.

05szt05cistizmantanktrbadnyenijpg-4dzvq42qa0uuneykiksi9w.jpg

Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte, seçimler öncesinde bazı vatandaşlara oy karşılığında para verildiği iddiaları yeniden gündeme geldi. Ayrıca, Aile Bakanlığı'nın gönderdiği yardım paralarının "Cumhurbaşkanı hediyesi" olarak gösterildiğine dair ses kayıtlarının da ortaya çıktığı ifade edildi.

Bu skandalı değerlendiren CHP'nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, "Bu tür davranışlar şüphesiz demokrasimize, seçime ihanettir. Demokrasimiz adına son derece üzüntü verici olaylardır" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar