Erdoğan ne yapsa olmuyor! Seçmenin büyükşehirde AKP tedirginliğinin gerçek nedeni belli oldu

Erdoğan ne yapsa olmuyor! Seçmenin büyükşehirde AKP tedirginliğinin gerçek nedeni belli oldu
Yerel seçim çalışmalarına son sürat devam eden AKP’nin büyükşehirlerde öne çıkamamasının asıl sebebi ortaya çıktı.

Cumhuriyet’in haberine göre, Yerel seçimlere sayılı günler kala, Türkiye'de partiler seçim çalışmalarını hızlandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin kurmaylarına yaptığı "Herkes İstanbul için çalışacak" talimatına rağmen, AKP’nin yaptırdığı çalışmalar, İstanbul ve Ankara gibi metropol illerinde CHP'nin adaylarının öne çıktığını gösteriyor.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum'un son dönemdeki "gafları" nedeniyle ivme kaybettiği belirtiliyor. Muhalefetin her partiden aday çıkarmasına rağmen, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun, Ankara'da ise CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın önde olduğu ifade ediliyor.

Ankara'da, Covid-19 döneminde Yavaş'ın esnafa yaptığı yardımların Ankaralı esnaf üzerinde etkili olduğu belirtiliyor. Ankaralıların güven duygusunun, Yavaş'ın belediye başkanlığı döneminde kamuoyunda fazla görünmemesi ve genel siyaset üzerine değerlendirme yapmamasından kaynaklandığı ifade ediliyor.

AKP BİR BELEDİYE BAŞKANININ GELMESİ DURUMUNDA...

AKP'nin çalışmalarında, Ankara ve İstanbul'daki seçmen dinamiklerinin farklı olduğuna dikkat çekiliyor. Metropol illerdeki seçmenin, yerel seçimlerde AKP iktidarına "yönetimde denge mesajını vereceği" belirtilirken, seçmenin yaşam tarzına müdahale edilmemesini istediği vurgulanıyor. Özellikle genç seçmenler arasında, AKP bir belediye başkanının gelmesi durumunda yaşam tarzlarına müdahale edileceği algısının yüksek olduğu ve bu sebeple bu seçmenlerin oyunun muhalefet partilerine dağıldığı aktarılıyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar