İmamoğlu'nun çalışma ofisinde konuşulan anket soğuk duş etkisi yaratacak! Dikkat çeken AKP oyu detayı

İmamoğlu'nun çalışma ofisinde konuşulan anket soğuk duş etkisi yaratacak! Dikkat çeken AKP oyu detayı
Sözcü yazarı Aytunç Erkin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışma ofisinde konuşulan anketin sonuçlarını paylaştı.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin bugünkü köşesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışma ofisinde konuşulanları ve baz alınan son anketin sonuçlarını kaleme aldı.

Erkin’in aktardığına göre, İmamoğlu’nun seçim çalışma ofisinde, “Bu seçim iki turlu olsaydı, ikinci tur sonucu bu olurdu. Muhalefet seçmenlerinin bir kısmı kendi partilerinin adaylarına yönelse de (bir anlamda ilk turda kendi partilerini tercih etse de) büyük bir mutabakatla İstanbul’u İmamoğlu’nun yönetmesini istiyor” değerlendirmesi yapıldı.

Erkin, İmamoğlu’nun seçim ofisinin baz aldığı TEAM Araştırma’nın son saha çalışmasında “İstanbul’u kimin yönetmesini istersiniz?” sorusunun yanıtının sonuçlarının konuşulduğunu belirtti.

İMAMOĞLU AKP SEÇMENİNDEN DE OY ALDI

Ankette, İstanbul'u kimin yönetmesini istedikleri sorulan katılımcıların yüzde 56.8'i Ekrem İmamoğlu'nu tercih ederken, yüzde 43.2'si ise diğer aday Murat Kurum'u destekledi.

Sonuçlara bakıldığında, farklı siyasi partilere mensup seçmenlerin büyük bir çoğunluğunun da İmamoğlu'nun İstanbul'u yönetmesini istediği görüldü. AKP’lilerin yüzde 12.3’ü, MHP’lilerin yüzde 20.4’ü, Yeniden Refah Partililerin yüzde 38.4’ü, İYİ Partililerin yüzde 86.3’ü, DEM Partililerin yüzde 89.8’i, TİP’lilerin yüzde 93.6’sı, Zafer Partililerin yüzde 66.8’i İmamoğlu’nun İstanbul’u yönetmesini istiyor.

screenshot-1-ppfd.webp

AİDİYET UNSURU ÖN PLANDA

Özellikle İYİ Parti, DEM Parti ve TİP gibi muhalefet partilerine mensup seçmenlerin büyük bir kısmı, İmamoğlu'nun liderliğini destekliyor.

Öte yandan İmamoğlu'nun ekibi, bu destekle birlikte bir gerçeği de dile getiriyor: Seçmenlerin oy kullanırken parti aidiyetlerinin ön plana çıktığı ve bu durumun bazen tercihlerini etkilediğini aktarıyor.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar