Ender Saraç’ın öz oğluna cinsel istismar iddiasında yeni gelişme! Çocuğun ÇİM raporu ortaya çıktı

Ender Saraç’ın öz oğluna cinsel istismar iddiasında yeni gelişme! Çocuğun ÇİM raporu ortaya çıktı
Ünlü diyetisyen Dr. Ender Saraç'ın öz oğlunu istismar ettiği iddiaları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Oğul Saraç'ın rehber öğretmene anlattığı iddialar Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) raporuna girerken, rapordaki detaylar dikkat çekti.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç'ın çocuğuna yönelik istismarda bulunduğu iddiaları gündemde bomba etkisi yaratmıştı. Sosyal medyada yayılan paylaşımlarda Saraç'ın oğlu M. Saraç'ın okuldaki rehber öğretmenine anlattığı cinsel istismar iddialarının aynısı ÇİM raporunda da yer aldı.

ÇOCUĞUN ANLATTIKLARI GÜVENİLİR DENİLDİ

Cumhuriyet'ten Nagihan Yılkın'ın haberine göre, Saraç'ın oğlunun Çocuk İzleme Merkezi'ndeki (ÇİM) ifadeleri ortaya çıktı. Bakanlık ve ÇİM yetkilileri aldığı karar doğrultusunda, 13 yaşındaki çocuğun anlattıklarını "Geçerli ve güvenilir" olarak tanımladı.

Adli görüşmecisinin değerlendirmesinin de yer aldığı raporda, şu ifadelere yer verildi:

"Mağdur çocuğun görüşmede iletişime açık olduğu, dil ve konuşma becerilerinin, bilişsel kapasitesinin yaşıyla uyumlu olduğu, gerçek yalan tanımı yapabildiği, iyi kötü dokunmayı ayırt edebildiği, kişi yer ve zaman oryantasyonu kurabildiği, çevresel detaylara yer verebildiği, doğal, spontan ve samimi anlatımları olduğu gözlenmiş olup, beyanlarının adli görüşmenin amacına uygun, geçerli ve güvenilir olduğu kanaatine varılmıştır"

ÇOCUK OKULDA ALDIĞI EĞİTİMLE İSTİSMARI FARK ETMİŞ

Anne Benan Saraç ise aile görüşmecisiyle yaptığı görüşmede rapora, 4 yıldır çocuğun babasıyla ayrı yaşadıklarını ve kendisine karşı fiziksel ve sözel şiddeti olduğu belirtildi.

2018-2019 yıllarında Bodrum'a ve İstanbul'da kendinden küçük erkek şahıslarla cinsel anlamda yakınlaşmalarını gördüğünü söyleyen Benan Saraç, eşinin eşcinsel davranışları ve sahtekarlığını gördüğünü, bu yüzden 4 yıldır şüpheli baba ile ayrı yaşadıklarını aile getirdi. Rapora ayrıca, "Ender Saraç’ın aynı apartmanda alt katta kendisinin çocuklarla birlikte yaşadığını, babanın ise üst kattaki dairede yaşadığını, bu sebeplerden dolayı ve çocuğun beyanında geçen olaylardan dolayı şüpheli babadan boşanmayı düşündüğünü, şu an aileden gelen destek ile geçimini sağladıklarını ifade etmiştir" ifadeleri aktarıldı.

Benan Saraç’ın şikayetçi olmadan önce defalarda oğluyla konu hakkında konuştuğunun yazıldığı raporda, M. Saraç’ın okulda aldığı özel bölgelerle ilgili eğitimle istismarı farkında vardığı belirtildi.

ANNE, ENDER SARAÇ'TAN KORKTUĞU İÇİN ŞİKAYET ETMEMİŞ

Raporun ilgili kısmında ise şu ifadelere yer verildi:

"Anne, sürece ilişkin çocuğunu destekleyici olup anne ile babanın arasının bozuk olmasından dolayı bu şekilde beyanlarının olabileceğini düşünerek defalarca M. Saraç'a sorduğunda M. Saraç'ın 'sizin aranızın bozuk olmasından dolayı değil, babam bunları sürekli yaptığı için anlatıyorum' dediğini, M.'nin hep aynı şekilde cevap verdiğini, okulda özel bölgelerle ilgili eğitim aldıklarında bu cinsel istismarın farkına vardığını ifade etmiştir. Anne, şüpheli babadan korktuğu için şikayetçi olmak istemediğini, kendisine zarar verebileceğini ve şiddet uygulayabileceği korkusundan dolayı şüpheli baba hakkında uzaklaştırma tedbiri alınmasını istediğini ifade etmiştir. Bununla birlikte anneye sürecin gizliliği ve mahremiyeti hakkında ve hem kendisinin hem de çocuğun örselenmemesi için danışmanlık verilmiştir."

ANNE SÜRECİ YÖNETME KONUSUNDA KAYGILI

Son olarak aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü temsilcisi verdiği görüşte, ebeveynler arasındaki çatışmaların ve baba Ender Saraç’ın çocuğuna karşı olan tutum ve davranışlarından mağdur çocuğun psikolojisinin olumsuz etkilendiği ifade edildi.

Ayrıca yapılan değerlendirmede, Anne Benan Saraç’ın süreci yönetme konusunda kaygılı olduğu ve konunun basına yansıması sebebiyle yaşı küçüğün daha fazla örselenme ihtimali göz önünde bulundurularak anneye bu hususta danışmanlık verildiği de belirtildi.

"EVİN HER YERİNDE KAMERALAR VAR"

Öte yandan Ender Saraç'ın bir gazeteciye attığı ses kaydında, başsavcıya ifade verdiğini söylemesi de dikkat çekti. Sara, Filiz Akgün'e attığı ses kaydında, “Avukat Altın Mimir ile biraz önce başsavcıya ifade verdik. Bunların asılsız ve kanıtsız olduğunu söyledik. Çünkü, tuvaletler dahil evin her yerinde kameralar var. Tamamen asılsız ve yalan" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar