2022 yılının en çok satılan telefon markası...

2022 yılının en çok satılan telefon markası...
2022 yılında en çok satılan akıllı telefonlar...

2022 yılında en çok satışı gerçekleştirilen akıllı telefonların pazar verileri belli oldu. Counterpoint tarafından sunulan verilere göre 2022 yılının son çeyreğinde genel telefon satışları yüzde 12 oranında düştüğü ifade ediliyor. Yaşanan bu düşüşe karşı durabilen tek Apple markası oldu; Piyasaya sürdüğü iPhone 14 serisi ile yüzde 7''lik bir artış yaşadı. 

Samsung yılın son çeyreğinde yüzde 4''lük bir düşüş yaşarken, OPPO en yüksek zararla yüzde 27 düşüş yaşadı. Xiaomi markası akıllı telefonlar ise yılı yüzde 4 oranında düşüşle bitirdi.

iPhone modelinizi belirleme - Apple Destek (TR)

NEDEN APPLE?

konuyla ilgili açıklamalarda bulunan teknoloji analisti Harmeet Singh Walia şu ifadeleri kullandı; “80 milyar doları aşan 5G cep telefonlarının gelir katkısı, geçen yılın üçüncü çeyreğindeki %69’dan artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan küresel telefon gelirlerinin %80’ine ulaştı. Aynı dönemde LTE cep telefonlarının gelir katkısı %10 düşerek 19 milyar dolara geriledi. 4G’den 5G’ye geçiş, telefonlarının %95’inden fazlası 5G özellikli olduğundan tüm 5G gelirlerinin yarısından fazlasını tek başına oluşturan Apple tarafından yönetildi.”

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar