Akıllı saati sayesinde kazadan sağ çıktı!

Akıllı saati sayesinde kazadan sağ çıktı!
Apple'ın akıllı saat serisi olan Apple Watch, trafik kazası olduğunu fark ederek kullanıcısının canını kurtarmayı başardı.

Bir Twitter kullanıcısı yaptığı paylaşımda  Apple’a teşekkürlerini sundu. Paylaşıma göre söz konusu kullanıcı bir trafik kazası geçirdi ve Apple Watch’un düşme algılama özelliği harekete geçerek acil servisi ve ortağını aradı. 

Apple Watch kullanan kazazede, kazanın sarhoş bir sürücünün kendisine çarpmasıyla gerçekleştiğini belirterek şu anda güvende olduğunu aktardı. Kazanın görüntülerini de paylaşan Ezra Black isimli kullanıcı, Apple''a teşekkürlerini ileterek "Belki de şu an Apple sayesinde hayattayım" dedi




İLK KEZ HAYAT KURTARMIYOR

Apple Watch, söz konusu yöntemi daha önce de uyguladı. Akıllı saat, birkaç ay önce de benzer şekilde bir kullanıcının hayatını kurtarmıştı. Trafik kazaları dışında, vücut değerlerini göz önünde bulundurarak yaptığı analiz ile bir kişinin kanseri teşhis etmesine ve bir kişinin de hamile olduğunu fark etmesinde yardımcı olmuştu. Söz konusu haberler Apple''ın popülerliğini artırırken, bazı kullanıcılar bu haberlerin uydurma olduğunu ve Apple tarafından reklam amaçlı üretildiğini iddia ediyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar