Emoji atarken bir daha düşünün! Bir çiftçi attığı bir emoji yüzünden 56 bin 500 Euro ödedi

Emoji atarken bir daha düşünün! Bir çiftçi attığı bir emoji yüzünden 56 bin 500 Euro ödedi
Kanada’da yaşayan bir çiftçi, anlaştığı bir alıcısına, gönderdiği yanlış emoji sebebiyle 56 bin 500 Euro ödemek zorunda kaldı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

South West Terminal şirketinden alıcı Kent Mickleborough, Saskatchewan'dan bir çiftçiyle 86 ton keten almak için iletişime geçti. Alıcı daha sonra Swift Current çiftçisi Chris Achter ile telefonda görüştü ve keteni Kasım ayında teslim etmek için yapılan bir sözleşmenin resmini mesajla göndererek "Lütfen keten sözleşmesini onaylayın" dedi. Çiftçi ise mesajı bir başparmak yukarı emojisi ile cevapladı ama kasım ayına gelindiğinde keteni teslim etmedi ve mahsulün fiyatlarını yükseltti.

Alıcı şirket, emojinin bir anlaşma anlamına geldiğini çünkü daha önce kısa mesajla onaylayan ve her zaman siparişi yerine getiren çiftçiye çok sayıda sözleşme gönderdiğini iddia etti. Kısa mesajın sadece bir emoji olduğunu ve imza niyetini taşımadığını söyleyen çiftçi ile alıcı mahkemelik oldu.

EMOJİNİN DİJİTAL İMZA NİTELİĞİ TAŞIDIĞINI REDDETTİ

Çiftçinin alıcısına yolladığı başparmak yukarı işaretini bağlayıcı bir sözleşme olarak kabul eden Saskatchewan’da bir yargıç, çiftçinin alıcıya para ödemesine karar verdi. Çiftçi mahkemede verdiği beyanda "Yok olan sözleşmenin dijital imzası olarak başparmak yukarı emojisini kabul ettiğini reddediyorum. Keten Sözleşmesini gözden geçirecek zamanım olmadı ve sadece kısa mesajını aldığımı belirtmek istedim." ifadelerini kullandı.

ARADAKİ FARKI ÖDEDİ

Mahkeme, alıcının yüksek fiyatlar nedeniyle zarara uğradığına karar verdi ve alıcıya başlangıçta kararlaştırılan fiyat ile daha sonraki piyasa fiyatı arasındaki farkı ödemek zorunda kaldı. Çiftçinin alıcı şirkete ödediği toplam paranın ise 56 bin 500 Euro olduğuna karar verildi. Yargıç, bunun alışılmadık bir imza şekli olduğunu savundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar