Apple mı, Samsung mu? Türkiye'nin en çok satılan telefonu belli oldu

Apple mı, Samsung mu? Türkiye'nin en çok satılan telefonu belli oldu
Önde gelen araştırma şirketlerinden olan Statcounter, 2023 Temmuz itibariyle en çok satılan telefon markalarını açıkladı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte özellikle son yıllarda akıllı telefon üretimi ve kullanımında ciddi bir artış yaşanıyor. Hayatın her alanında kullanılan akıllı bu cihazlar sayesinde, insanların yaşamları çok daha fazla kolaylaşıyor. Günümüzde yediden yetmişe herkesin elinde bulunan akıllı telefon piyasasında ise sürekli değişimler ve yenilikler yaşanıyor. Bu noktada Apple düz ve çizgisini bozmadan ilerlerken, Android'de katlanabilir modellere gidildiği görülüyor. Peki akıllı telefon kullanıcılarının en çok tercih ettiği marka hangisi? Bu noktada önde gelen araştırma ve analiz şirketlerinden olan Statcounter tarafından yayımlanan raporu sizlerle paylaşacağız. Şirket, 2023 temmuz itibariyle dünya ve Türkiye genelinde pazar payı en yüksek akıllı telefon üreticilerini açıkladı.

İşte kullanıcıların en çok tercih edip satın aldığı akıllı telefon markaları…

iphone-14-pro-max-29.jpg

Statcounter’ın yayınladiğı verilere göre, dünya genelinde en çok akıllı telefon satan marka, Apple. Piyasanın yüzde 28.46‘sında pay sahibi olan şirket, geçtiğimiz aylarda iPhone satışlarında rekor kırdığını ve üç ayda 94,8 milyar dolar gelir elde ettiğini paylaştı.

i-1.webp

Sıralamanın ikincisi ismi ise Android noktasında önemli bir başarısı olan Samsung. Pazar payının yüzde 24.54‘üne ev sahipliği yapan Samsung, yakın zamanda Galaxy S23 akıllı telefon serisi ile dikkatleri üstüne çekmeyi başardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar