Trump söz verdi: İktidara gelirse Müslümanlara hangi yasakları getirecek

Trump söz verdi: İktidara gelirse Müslümanlara hangi yasakları getirecek
Eski ABD Başkanı Trump, 2024 seçimlerinin yaklaşmasıyla beraber vaatlerini sıralamaya başladı. Daha önce komünist ve Marksist grupların ülkeye girişine izin vermeyeceğini duyuran Trump, başkan olduğu dönemlerde bazı ülkelere uyguladığı seyahat yasağını daha güçlü bir şekilde uygulayacağını ifade etti.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 başkanlık seçimlerinin yaklaşmasıyla beraber vaatlerini sert bir şekilde dile getirmeye başladı.

Trump, 2024 seçimlerini kazanması durumunda nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan bazı ülkelere uyguladığı seyahat yasağını daha geniş ve katı bir şekilde uygulayacağını aktardı.

“İNSANLARIN ALIŞVERİŞ MERKEZLERİMİZİ HAVAYA UÇURMASINI İSTEMİYORUZ”

Trump, Iowa'da 2024 seçimleri kampanyası kapsamında düzenlediği mitingde konuşma yaptı. Başkan olduğu dönemde nüfusun çoğunluğu Müslüman olan bazı ülkelere uyguladığı seyahat yasağını hatırlatan Trump, "Göreve geri döndüğümde, seyahat yasağı eskisinden daha geniş kapsamlı ve çok daha güçlü bir şekilde geri gelecek. İnsanların alışveriş merkezlerimizi havaya uçurmasını istemiyoruz. İnsanların şehirlerimizi havaya uçurmalarını ve tarım arazilerimizi çalmalarını istemiyoruz" şeklinde ifadelere yer verdi.

TRUMP'IN SEYAHAT YASAĞI HANGİ ÜLKELERİ KAPSIYORDU

Trump, göreve geldikten bir hafta sonra 27 Ocak 2017'de İran, Suriye, Libya, Yemen, Somali, Çad ve Kuzey Kore'ye seyahat yasağı getirmiş, kararın geniş kitleler tarafından havalimanlarında protesto edilmesi üzerine kararı uygulamak konusunda geri kalmıştı.

Sonrasında yükümlülüklerini yerine getirdiği gereğiyle Çad listeden çıkarılmış, seyahat yasağı hafifletilerek ve güncellenerek tekrar yürürlüğe sokulmuştu ancak Hawaii ve Maryland eyaletindeki federal hâkimlerin ulusal çapta yürürlüğün durdurulması kararı engeline takılmıştı.

Mevcut ABD Başkanı Joe Biden, göreve geldiği ilk hafta kararname imzalayarak Trump'ın bazı Müslüman ülkelere yönelik söz konusu seyahat yasağını kaldırmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar